La taula contra la regressió del Delta actuarà amb mesures específiques per a cada espai

Les dues comunitats de regants i els set municipis deltaics formen aquest ens que busca solucions consensuades contra la regressió del Delta. Es va constituir formalment ahir

14 noviembre 2018 11:30 | Actualizado a 14 noviembre 2018 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Taula contra la regressió del Delta de l’Ebre es va constituir formalment ahir. La Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre i els set municipis del delta de l’Ebre s’han unit per defensar el futur d’aquesta àrea protegida i reclamar mesures contra la regressió que pateix. L’objectiu és trobar solucions consensuades entre tots els agents. Ahir a la tarda va tenir lloc a Deltebre la segona reunió conjunta amb els set alcaldes (Amposta, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Camarles, l’Aldea i l’Ampolla), representants de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre i la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Joan Sabaté.

Tant el Govern central com el de la Generalitat han volgut expressar reiteradament el seu compromís per evitar la regressió del Delta. Joan Sabaté ha afirmat que es manté la voluntat inversora en aquest sentit. Ara es formarà una comissió tècnica per analitzar cada situació i les seues possibles solucions.

 Sabaté ha reiterat que la taula «no intentarà trobar una solució de cop per a tot el Delta, sinó estudiar cada situació i, segons la legislació existent, buscar solucions específiques per a cada espai». Sabaté ha considerat que «no esperarem a un pla general de protecció de costa sinó que anirem desenvolupant els projectes, però sempre de forma consensuada».

Xavier Curto del Sindicat Agrícola de l’Ebre ha detallat que els acords de la taula són mantenir al màxim possible la morfologia actual del Delta; reclamar de forma estructural els sediments dels pantans; buscar les solucions específiques que requereix cada espai afectat, i regenerar les dues badies i les llacunes del Delta per assegurar la seua qualitat mediambiental. 

També per la seua banda Manel Ferré, vicepresident de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre, ha valorat positivament la formació d’aquesta taula. «Feia molts anys que es treballava en aquesta idea, i sembla que arribem per fi a la fórmula per aconseguir un objectiu que és comú entre tots». Sabaté ha detallat que «hi ha moltes idees a sobre de la taula per a cada situació concreta», i que ja hi ha diversos projectes en marxa, com el Camí de Guarda al Fangar i el de l’interior de la badia dels Alfacs. De fet ja s’ha actuat també a l’illa de Buda, un dels punts del Delta on la regressió és més patent.

Comentarios
Multimedia Diari