L’art omplirà de moviment els patis de Tortosa

La cinquena edició del festival A Cel Obert, que se celebrarà del 5 al 7 d’octubre, creix en espais on intervenir, amb 9 propostes en total

25 septiembre 2018 08:41 | Actualizado a 26 septiembre 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Del 5 al 7 d’octubre la ciutat de Tortosa acollirà la cinquena edició del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, on els patis d’alt valor patrimonial del municipi es convertiran en escenaris de diferents instal·lacions artístiques. Enguany, després de les contraposicions, el color, el temps i la perspectiva, el tema és el moviment. 

L’objectiu del festival és convertir Tortosa en escenari de creació, reivindicar el patrimoni arquitectònic del municipi i apropar i difondre l’art efímer a tots els públics. Cada intervenció estarà creada per diferents equips d’artistes, arquitectes o dissenyadors que buscaran establir un diàleg entre l’arquitectura més clàssica i les obres d’art més contemporànies. Aquestes obres invitaran els visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions. 

El festival, emprès per Cristina Bestratén i Maria Bernad, actualment està plenament consolidat. La regidora de Cultura de Tortosa, Dolors Queralt, precisament ha volgut destacar el dinamisme que aporta a la ciutat durant aquell cap de setmana. «Crec que hem de destacar que s’ha consolidat fent-se més gran a cada edició però també des del punt de vista extern, ja que els artistes que guanyen tenen l’oportunitat de participar en altres festivals amb la Xarxa Transversal». La regidora també ha destacat el caràcter divulgatiu i pedagògic del certamen, que també involucra els escolars de la ciutat amb xerrades, visites i fins i tot una proposta artística que ells mateixos realitzen en un dels patis.
De les nou propostes que es podran visitar, cinc han estat les guanyadores i escollides d’entre els 98 participants d’aquesta edició. Les altres quatre intervencions que es podran veure són la que han preparat els escolars de la ciutat, la proposta de la Xarxa Transversal (enguany vinguda d’Olot), una proposta especial a l’EMD de Jesús i una darrera en col·laboració amb l’Escola d’Art de Reus.

Els cinc equips seleccionats enguany venen de Madrid, Argentina, Barcelona i Tortosa. En aquests anys des que se celebra el festival, han arribat propostes de 14 països diferents, amb un total de 283 projectes.

Els patis que acolliran intervencions efímeres són: el del Museu de Tortosa, el Palau Montagut, el Passatge Franquet, el Palau Despuig, el de la Puríssima, el pati de Sant Joan (Escola d’Art), el de Sant Jordi i Sant Domènec (EOI), el de Sant Jaume i Sant Maties (Reials Col·legis) i el de la Immaculada de Jesús.

El divendres 5 d’octubre a la tarda s’inaugurarà el festival i es farà la tradicional visita guiada de la mà dels seus propis autors. Enguany com a novetat destaca la visita que oferirà l’historiador Hilari Muñoz el dissabte (cal inscripció prèvia) i la presentació al pati de la Immaculada de Jesús, novetat d’enguany. El diumenge al migdia es farà l’entrega de premis.

El jurat valorarà, entre altres aspectes rellevants, l’adequació dels participants amb la temàtica proposada, així com l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar-ne el concepte, en qualsevol de les seves accepcions. El públic també pot votar la intervenció que considere més encertada i en aquesta edició també hi haurà una menció infantil.

L’horari per veure les intervencions és d’11 a 14 hores i de 17 a 22 hores. Per a més informació i conèixer els projectes participants, es pot consultar el web www.acelobertfestival.cat.

Comentarios
Multimedia Diari