Les ermites protagonitzen les Jornades de Patrimoni

La Mancomunitat Taula del Sénia hi participa amb 27 ajuntaments que promouen visites a ermites, peirons i creus de terme

18 septiembre 2018 11:24 | Actualizado a 18 septiembre 2018 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per cinquè any consecutiu, la Mancomunitat Taula del Sénia amb la col·laboració dels 27 ajuntaments i d’algunes entitats culturals i esportives, a més de tècnics i persones especialitzades, participa en les Jornades Europees de Patrimoni 2018, que promou el Consell d’Europa entre els seus 47 estats membres. 

Enguany el tema escollit pel Consell d’Europa és «L’art de compartir», però que aquí s’ha precisat en «L’art de compartir: ermites, peirons, creus de terme». Es faran 29 activitats i, per primera vegada, hi participen els 27 pobles de la mancomunitat. Dues de les activitats estan organitzades per dos municipis veïns. Així, per exemple, es farà una ruta entre les torres del Moro que hi ha entre la Ràpita i Alcanar i es visitaran les pintures rupestres del Cocó de la Gralla de Mas de Barberans el dia 30 de setembre; es farà una visita guiada pel vell cementiri i de Godall, el dia 6 d’octubre, així com una passejada pels espais sagrats de la Sénia, o, entre d’altres, es farà un recorregut per l’evolució del conjunt d’edificacions i esglésies que componen l’espai de l’ermita de la Pietat d’Ulldecona, al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre i als abrics 1, 4 i 9, a la cova de Santa Magdalena com a referent místic i a la cova dels Cossis.

Finalment hi ha dues activitats singulars. Una, és la Festa del Tossal del Rei a celebrar el 7 d’octubre al Tossal i a Fredes, organitzada pels ajuntaments de la Sénia, la Pobla de Benifassà, Vall de Roures i per la Taula del Sénia. I l’altra és la celebració de la 15a Mostra de la Taula del Sénia que es farà el dissabte 13 d’octubre a Pena-roja de Tastavins, amb carpes de tots els pobles però enguany, aprofitant la II Tastavins Trail, els ajuntaments presentaran els seus projectes turístics.

Comentarios
Multimedia Diari