Malestar a la Galera pel tancament de la pista poliesportiva

El veí de la casa més propera va denunciar els sorolls i molèsties que causaven els usuaris

08 diciembre 2018 14:40 | Actualizado a 15 diciembre 2018 20:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des de fa uns dies a la Galera no es parla d’altra cosa que del tancament de la pista poliesportiva arran la denúncia d’un veí a qui molestaven els sorolls que feien els usuaris en jugar-hi. L’Ajuntament de la Galera s’ha vist obligat a tancar la pista poliesportiva i prohibir-ne l’ús fins a nou avís. 

Els veïns de la casa adjacent van presentar un recurs contenciós administratiu al Jutjat de Tarragona i la sentència, ferma des del juny de 2018, obliga el consistori a tancar la pista, fer una anàlisi dels sorolls que s’hi generen i aplicar les solucions que se li proposin per minimitzar el malestar dels veïns.

Els denunciants demanaven també que es prohibís la celebració dels actes de les festes majors al poliesportiu, però tant el contenciós de Tarragona com el TSJC i el Suprem han avalat el dret de municipi a fer els balls i activitats festives en aquesta instal·lació.

L’alcalde de la Galera, Ramon Muñoz, explica que els veïns estan molt indignats. «I des del consistori també. No entenem com es pot castigar d’aquesta forma tots els xiquets del poble per un sol veí que ho denuncia. Tots hem jugat en aquesta pista, i mai de la vida ningú se n’havia queixat», va declarar ahir. De fet, els usuaris preparen algunes accions reivindicatives i han pintat pancartes demanant l’obertura de la pista.
Muñoz explica que segurament la solució, que no serà a curt termini, serà algun tipus d’aïllament «però ja veurem quin cost té això». L’alcalde valora que la pista està molt cèntrica i que els xiquets del poble «estan aquí controlats i els pares es queden tranquils; no podem tenir la pista a un quilòmetre del poble».

El veí que presentà la denúncia és Octavio Rodríguez qui afirma, per la seua banda, que «durant 8 anys he intentat de bona fe solucionar el problema parlant amb l’Ajuntament, en va, sense donar-me una resposta adequada al problema». El veí detalla que els punts més àlgids de sorolls assoleixen uns decibels per sobre de la normativa. «Aquest poliesportiu es va fer fa 30 anys i no s’ha adequat als nous temps», explica.

Alguns altres veïns, en canvi, opinen que per la queixa d’una sola persona no s’hauria de tancar la pista. «Pensava que era una broma. Aquí només venen a jugar xiquets petits a pilota de dia, i no durant la nit. És com si jo, que visc al costat de l’església, em queixés de les campanes. És absurd. On aniran ara a jugar els xiquets?», valorava ahir al migdia el veí Jesús Pérez.

Comentarios
Multimedia Diari