Més de 2.000 persones a la Festa dels Amics del Cavall de l'Ampolla

L’associació celebra el seu vintè aniversari amb una jornada d’exhibició de doma, en el marc dels actes de la Setmana del Comerç

12 noviembre 2018 10:06 | Actualizado a 13 noviembre 2018 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 2.000 persones van apropar-se ahir al matí fins a la platja de les Avellanes de l’Ampolla per gaudir de la IV Festa dels Amics del Cavall de l’Ampolla, un esdeveniment que a cada edició ha anat creixent i consolidant-se.

L’esdeveniment va començar amb una exhibició de salt amb Sergi Vendrell del Club Hípic Esplugues de Francolí, que també va incloure una exhibició amb xiquets de nou i deu anys. A continuació van poder veure’s les feines i activitats tradicionals amb els cavalls, com el llaurar. Al mateix temps s’hi celebraven passejades amb ponis i cavalls a la platja. A les 12 hores finalment va tenir lloc l’espectacle de doma en llibertat de Santi Serra Camps, reconegut internacionalment. Va ser un moment molt especial: els cavalls, sense lligar, van realitzar tota classe de moviments i jocs, acompanyats fins i tot en alguns moments de dos gossos que van saltar per sobre del cavall davant la sorpresa dels assistents. En total hi van participar una vintena de cavalls, com tres frisons negres i de color palomino (castany).

«Estem molt contents de com s’ha celebrat aquesta festa, que està especialment dedicada a tots els nostres socis, que poden disfrutar durant la jornada del contacte amb els animals», explica Maria Dolors Vidal, tresorera de l’associació. La jornada era gratuïta però paral·lelament s’oferien dolços per contribuir amb La Marató de TV3. També s’oferien bosses d’obsequis per recollir donatius. 

L’Associació Amics del Cavall de l’Ampolla just enguany celebra el seu vintè aniversari. Entre els seus actes destaquen els Tres Tombs o la festa de la plantada i de la sega de l’arròs (amb els treballs tradicionals amb els cavalls).

Cal recordar que fins al 18 de novembre a l’Ampolla se celebra la VI Setmana del Comerç, un esdeveniment que coincideix també amb la celebració de la Festa de la Segregació i que pretén posar en relleu el teixit comercial i econòmic d’aquesta població. A partir d’avui, els 24 establiments comercials adscrits decoraran de forma especial els seus aparadors i prendran part en tot un seguit de promocions i sortejos amb els seus clients.

Comentarios
Multimedia Diari