Móra d’Ebre commemora el centenari de la mort de Julio Antonio

El president de la Diputació i altres autoritats recorden l’escultor al cementiri i presenten el llibre Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després

15 febrero 2019 17:04 | Actualizado a 21 febrero 2019 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

‘El héroe muerto’, la peça que el compositor Mariano San Miguel va dedicar a Julio Antonio, interpretada per la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre ha posat el punt i final a l’acte d’homenatge a Julio Antonio que ha tingut lloc aquest divendres al cementiri de Móra d’Ebre.

Hi ha assistit l’alcalde del municipi natal del reconegut escultor, Joan Piñol, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, la presidenta del consell comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, acompanyats d’altres autoritats i de Víctor Viladrich, familiar de Julio Antonio.

L’acte ha coincidit amb el dia que justament fa cent anys de la mort de l’escultor -15 de febrer de 1919- i s’ha descobert una placa commemorativa al Mausoleu Julio Antonio, on descansen les despulles de l’escultor i la seva mare, recentment arribades des del cementiri de l’Almudena de Madrid.

El record i homenatge a l’il·lustre fill de Móra d’Ebre ha seguit amb la presentació del llibre Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després a la Biblioteca Comarcal per part del Dr. Antonio Salcedo Miliani, coautor i coordinador del llibre.

L’obra ha estat escrita per diferents historiadors i estudiosos especialitzats en l’obra de Julio Antonio, apropant-nos a la seva figura: Joan Launes Villagrasa, Anna M. Andevert, María Victoria Gómez Alfeo, Fernando García Rodríguez, Aida Marín Yrigaray, Carmen Fernández Aparicio, Lucía García de Carpi, Antonio Salcedo Miliani i Rosa M. Ricomà Vallhonrat. Forma part de la col·lecció Tamarit de llibres d’art, editat pel Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i Viena Edicions, i és bilingüe, en català i castellà.

L’homenatge al cementiri i la presentació del llibre d’aquest divendres a Móra d’Ebre s’emmarquen en els actes impulsats des del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona per commemorar el centenari de la mort d’Antonio Rodríguez Hernández, conegut artísticament com a Julio Antonio, nascut a Móra d’Ebre i considerat el gran renovador de l’escultura a l’Estat. Els actes es van iniciar el passat mes de novembre. La propera cita serà Madrid, al març, per presentar el llibre i homenatjar l’artista a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

Comentarios
Multimedia Diari