Punt de contacte entre empreses del territori i joves desocupats

Ocupació. La Fira s‘ha celebrat per primer cop a Amposta, amb la participació de 25 empreses

21 septiembre 2018 09:45 | Actualizado a 22 septiembre 2018 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un punt de trobada entre empresaris que busquen noves contractacions i joves desocupats. Evitar que el talent jove marxi de les Terres de l’Ebre i proporcionar-los a aquests un espai on, en tan sols un matí, puguin entregar fins a 30 currículums. Aquesta és la finalitat de la Fira d’Ocupació, celebrada enguany per primer cop a Amposta, organitzada per l’ajuntament del municipi i la Cambra de Comerç de Tortosa, i amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

25 empreses ocupaven durant el dia d’ahir, dijous, l’Auditori Municipal d’Amposta. Cadascuna amb el seu propi estand, van poder recollir els currículums dels interessats en ocupar un lloc en la seva empresa i realitzar ja diverses entrevistes.
«Nosaltres estem aquí per informar sobre la nostra empresa i recollir currículums, i a aquelles persones amb perfils que ja veiem que ens encaixen, els fem una petita entrevista», explica Anna Miró, representant de l’empresa Homatic, qui afegeix que dels anys anteriors que també han participat en la Fira d’Ocupació, quan es feia a Tortosa, han sortit diverses contractacions. «Les altres vegades els perfils que més han interessat han passat a l’entrevista personal a l’empresa, i alguns després s’han acabat incorporant a Homatic».

Les empreses agraeixen aquestes iniciatives perquè són una manera molt directa de contactar amb els joves de les Terres de l’Ebre. «Participem en la fira perquè un dels nostres objectius és estar prop de la gent del territori, i considerem que sense això l’empresa no podria mantenir-se en el nivell que estem», assegura el responsable de recursos humans de l’empresa Padesa, Jordi Serrano.

En termes generals, en la fira participen dos tipus de perfils. D’una banda, hi ha els qui coneixen les empreses i van directament a aquella que més els interessa, i de l’altra, els qui tenen un interès especial en trobar feina i deixen els currículums als diferents estands. «A nosaltres ens interessen els dos perfils, persones que ens coneixen i els interessa el nostre projecte, i també persones amb realment ganes de treballar i que busquen una oportunitat», aclareix Serrano.

Recerca d’oportunitats
Molts joves de les Terres de l’Ebre han acabat els seus estudis i busquen una oportunitat per poder treballar al territori i no haver de marxar fora; de diferents sectors, des de les ciències empresarials i l’Administració, fins a l’activitat física i l’esport.

Joves que lluiten per crear el seu futur. És el cas de Gemma Mestre, Tere Reverté i Ernest Cid, tres companys que s’apropaven ahir a la fira. «És el primer cop que venim i tenim l’esperança de trobar alguna oportunitat», apunta Mestre.

Els joves s’ho agafen amb ganes i il·lusió, i es nota amb l’alta participació en aquest esdeveniment.

Comentarios
Multimedia Diari