Roquetes inaugura un rocòdrom Boulder i una pista de ‘skate’

L’Ajuntament ha destinat 55.000 € a aquestes dues instal·lacions demanades per la ciutadania

16 enero 2019 11:27 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Roquetes tancava l’any 2018 amb la inauguració de dues noves instal·lacions esportives que destaquen al municipi per ser «dues obres molt singulars i molt demanades per la ciutadania», destaca el seu alcalde, Francesc Gas. Totes dues estan ubicades a l’exterior del pavelló poliesportiu. 

Per una banda, al desembre s’inaugurava el nou rocòdrom Boulder, que fa referència a un rocòdrom una mica més baix, sense cordes, per a l’entrenament de l’escalada. 

El rocòdrom era una proposta especial de les entitats excursionistes de Roquetes, entitats com la Joca Clup Alpí, per tal de tenir un espai on desenvolupar l’esport de l’escalada, poder entrenar i dur a terme algunes de les competicions que organitzen. Aquesta instal·lació va ser aprovada per un pressupost total de 29.995 euros i ha estat finançada en un 90% per la Diputació de Tarragona i el 10% restant per l’Ajuntament de Roquetes.

D’altra banda, durant l’època de Nadal es va inaugurar al municipi la pista de skate, un espai amb obstacles i diverses dificultats on poder desenvolupar la pràctica d’aquest esport. La pista també està ubicada a l’exterior del pavelló poliesportiu i l’obra va ser aprovada per un pressupost de 24.969 euros, en aquest cas finançada totalment per l’Ajuntament.

La pista de skate era una demanda recurrent també per la ciutadania, en aquest cas per part del jovent, i s’ha demostrat en el poc temps que porta oberta que la gent en tenia moltes ganes.

Gas explica que, arran de la gran acollida de la instal·lació i al gran volum de gent que s’hi apropa, durant aquest any 2019 es farà una ampliació d’aquest espai. «La sorpresa ha estat que s’ha quedat petita. Véns per les tardes i està plena de nois i noies que ho practiquen». En aquesta línia, l’alcalde explica que ja han habilitat una partida aquest 2019 per ampliar-la i afegir-hi més elements diferents.

Esports alternatius

L’alcalde apunta que des del consistori han volgut destacar aquests dues obres, no pel seu volum, sinó per la importància per als ciutadans de Roquetes.

A banda de per ser dues demandes recurrents, Gas apunta que la seva execució s’ha dut a terme per reconèixer també els esports minoritaris, més enllà del futbol o el voleibol, dos esports molt practicats a la ciutat. Els altres esports també han de tenir cabuda i aquells que els practiquen han de poder tenir un espai per gaudir-ne.  

Comentarios
Multimedia Diari