Tortosa es consolida com a destí de turisme cultural

Durant la passada temporada d’estiu s’han incrementat les pernoctacions, l’ús de la targeta Tortosa Card per accedir als elements patrimonials i la despesa per visitant

10 noviembre 2018 15:10 | Actualizado a 12 noviembre 2018 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El turisme continua a l’alça a Tortosa i la ciutat es consolida com a destí cultural i patrimonial. Així ho mostren les dades d’ocupació turística, segons les quals les pernoctacions als establiments hotelers de la ciutat han augmentat en més de 1.600 durant els mesos de juny, juliol i agost del 2018, en relació al mateix període de l’any anterior. 

Segons es destaca des de l’Ajuntament, la dada és especialment notable durant l’agost, un 21% superior a la del mateix mes del 2017, mentre que al juny i part del juliol hi va haver una petita davallada. En total, els tres mesos de l’estiu van registrar 36.424 pernoctacions, davant les 34.814 de l’any passat.

 Així, el balanç de visitants manté la línia ascendent dels últims anys.  I és que, en comparació amb el 2016, l’estiu d’enguany ha registrat gairebé 9.500 pernoctacions més.

També ha augmentat la despesa dels visitants. Segons ha explicat el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, això s’explica pel fet que «es tracta d’un tipus de turista amb poder adquisitiu mitjà i alt, que ve a Tortosa atret pel turisme cultural que oferim».

 Pel que fa a les procedències, predomina el turisme interior català (41,8%), seguit de l’estranger (30%) i el de la resta de l’Estat espanyol (28%). Es detecta un increment de visitants del País Valencià (puja fins al 31,8%) i del País Basc (suposa el 10,7% dels turistes de la resta de l’Estat). Els francesos representen més de la meitat dels estrangers (el 54,4%). Més lluny se situen alemanys (6,9%), anglesos (6,8%) o holandesos (6,2%). 

Finalment, la targeta Tortosa Card també comptabilitza un important augment durant els tres mesos d’estiu d’enguany: un 51% superior al mateix període del 2017.

Nova oficina al nucli antic
El nucli antic de Tortosa concentra bona part dels actius turístics de la ciutat i aquí s’ha traslladat ara l’oficina tècnica de turisme de l’Ajuntament (carrer de la Rosa, 17). Hi treballen els membres del departament tècnic municipal, que des d’aquí planificaran les accions de promoció de la ciutat que permetin l’arribada de nous turistes, sota la coordinació d’Oriol Segarra. 

 L’obertura d’aquestes noves dependències, on abans hi havia l’oficina d’habitatge ara instal·lada a l’ajuntament,  respon «a la voluntat de l’equip de govern de donar major impuls al turisme», un àmbit que segons l’alcaldessa, Meritxell Roigé, esdevé un «actiu molt important per al desenvolupament econòmic del territori, i molt especialment de la ciutat de Tortosa». 

Obres amb part del superàvit del 2017

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat, en un ple extraordinari i urgent celebrat aquest divendres, distribuir el superàvit dels comptes de 2017. Una part dels diners es destinaran a amortitzar préstecs per seguir reduint l’endeutament del consistori, el qual s’havia previst rebaixar per sota del 60 per cent, aquest 2018. També s’han fet tres modificacions pressupostàries per executar inversions abans de final d’any. Es tracta de l’enderroc de l’antiga seu del Club de Rem i la urbanització de la zona (110.000 euros), la reforma dels parcs infantils de la ciutat amb una partida de 135.000 euros, la millora del ferm de la pista de rodament del Velòdrom (35.000 euros), i l’arranjament del nou aparcament al barri de Ferreries que facilitarà l’accés del nou Complex Esportiu, amb una dotació prevista de 43.389,61 euros. Les quatre propostes d’acord s’han aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern de PDeCAT i ERC i l’abstenció dels grups de l’oposició: Movem Tortosa, PSC, PP i CUP.
En l’últim ple ordinari, l’Ajuntament ja va donar llum verda a una partida de 140.000 euros per tal d’expropiar les antigues instal·lacions del Club de Rem, ubicades a l’avinguda de Lleida amb el Passeig Joan Moreira. 

Comentarios
Multimedia Diari