Tortosa invertirà al 2019 en esports, cultura i el nucli antic

El pressupost presentat per l’equip de govern inclou una partida per a l’adquisició dels terrenys per a la construcció de l’esperat aparcament de l’hospital Verge de la Cinta

13 noviembre 2018 18:15 | Actualizado a 15 noviembre 2018 11:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de Tortosa debatrà el proper 20 de novembre la proposta de l’equip de govern (PDeCAT i ERC) per al pressupost del 2019. Uns comptes que pugen a 35.219.500 euros, una xifra similar a la d’enguany.

El pressupost consolidat, on s’inclouen també les societats sanitàries, la urbanística o la d’esports, puja fins als 70,4 milions d’euros, amb 20,5 per a la Gesat (societat que gestiona l’Hospital de la Santa Creu de Jesús), 13,6 per a Tortosa Salut (Clínica Terres de l’Ebre), o 1,2 milions per a Tortosasport, amb un increment del 22 per cent arran de l’augment de l’activitat que suposa l’obertura del nou complex esportiu.

Les principals inversions previstes per a l’any vinent al municipi de Tortosa sumen 4,061 milions d’euros. Destaca l’obra d’urbanització de la plaça davant la catedral, una actuació que ha d’arrencar properament (dins del 2018)  amb un termini d’execució de set mesos i que compta amb un pressupost d’1,896 milions d’euros, dels quals 1,6 s’inclouen als comptes de l’any que ve. 

La segona fase del complex esportiu s’endú 464.000 euros; 459.000 van a la urbanització del barri del Castell i 440.000 es destinen a inversions a les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Jesús, Bítem i Campredó. 

També es destinen 266.750 euros a la via pública, amb actuacions de millora de l’accessibilitat, mobiliari urbà, enllumenat o senyalització. 
Tenint en compte que la ciutat acollirà l’any que ve els World Sport Games, l’Ajuntament preveu dur a terme millores en les instal·lacions esportives de la ciutat per valor de 125.000 euros. Concretament, al camp de futbol Josep Otero, i els pavellons de Ferreries i el Temple. 

L’Ajuntament també destina una partida de 40.000 euros a l’adquisició dels terrenys a la confluència dels carrers Teodor González i Despuig,  per a la construcció del pàrquing de l’Hospital  Verge de la Cinta, una obra molt esperada a càrrec del Departament de Salut. 

A més, es preveuen dotacions de 50.000 euros per a les ampliacions del Teatre Auditori Felip Pedrell i el Museu de Tortosa, amb les vistes posades al 2021, quan la ciutat serà Capital de la Cultura Catalana. 

Segons han destacat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor d’Hisenda, Marià Martínez, es tracta d’uns comptes «equilibrats» que «mantenen la reducció de la pressió fiscal», amb els tributs i taxes congelats, redueixen càrrega d’endeutament municipal, i que «posen l’accent en l’eix social». 

Així per exemple, es mantenen projectes d’assistència com el tiquet fresc i s’incrementen els ajuts a la pobresa energètica i les aportacions a les entitats. 

Segons l’equip de govern, el pressupost de l’any vinent també referma l’aposta per l’esport com un dels eixos de promoció de la ciutat, amb el nou complex esportiu i els World Sport Games; per la Cultura, amb les ampliacions de l’auditori i el museu; i «consolida la transformació del nucli antic», amb projectes importants com l’execució de la plaça de davant la catedral, «que posarà en valor les restes arqueològiques del subsòl»; i l’inici de l’actuació al barri del Castell amb la construcció del passeig de les Cultures.

També es doblarà la dotació per a ajuts a la rehabilitació d’edificis a la part antiga de la ciutat, amb 60.000 euros. 

Per últim, el govern municipal destaca l’aposta per la promoció econòmica i el turisme, amb esdeveniments com els 75 anys d’ExpoEbre, o una nova edició de la Fira Festast. 

Comentarios
Multimedia Diari