Troben restes humanes en unes obres a Tortosa

Els operaris van trobar al damunt una canonada d’aigua soterrada parts d’un esquelet, que tindria segles d’antiguitat

21 septiembre 2018 17:59 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres de construcció d’una nova rotonda a Tortosa han tret a la llum unes restes humanes. Els operaris municipals que el d'aquest divendres  treballaven a la confluència entre els carrers Ronda Reus i Cristòfor Despuig han observat que sobre una de les canonades d’aigua hi havia restes d’un esquelet humà, entre elles un crani. 

Els operaris han donat avís a la Policia Local de Tortosa i aquesta als Mossos d’Esquadra. Efectius de la policia científica de la policia catalana i la forense de guàrdia s'han desplaçat al lloc i han observat que els ossos es desfeien només pel fet de tocar-los, de manera que s’apunta a que tindrien segles d’antiguitat. 

Veïns de la zona han confirmat  als Mossos que obres dutes a terme en el mateix punt dècades enrere ja van treure a la llum un gran nombre d’esquelets. Així, s’apuntaria la hipòtesi que a la zona hi hagués hagut antigament un cementiri fora les muralles de la ciutat. 

En aquest punt l’Ajuntament de Tortosa està duent a terme unes obres d’urbanització i reestructuració del trànsit. Concretament, la construcció d’una petita rotonda ha de permetre descongestionar la zona de vehicles, permetent els girs a l’esquerra al carrer Despuig des de la Pujada al Seminari, per circular en direcció al barri de Sant Llàtzer, en lloc d’haver de baixar pel carrer Berenguer IV i fer el tomb per Cervantes. També està previst construir un nou pas de vianants a l’illa que hi ha entre la gasolinera i l’estació de tren. 

Comentarios
Multimedia Diari