Ulldecona reivindica un millor servei ferroviari i menys temps de trajecte

Fa 20 anys que els veïns demanen millores en freqüència de viatges. La d’Ulldecona és l’única estació de tren de la comarca del Montsià i està enmig del corredor del Mediterrani, però només hi ha quatre serveis cap a Barcelona

18 enero 2019 11:26 | Actualizado a 21 enero 2019 17:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

És l’única estació de tren de la comarca del Montsià, està enmig del corredor del Mediterrani, i en canvi per anar a Barcelona només té quatre serveis diaris (i dos amb trasbord) i evidentment no s’atura cap tren d’alta velocitat. Aquesta és la situació de l’estació de tren d’Ulldecona «la gran oblidada», en paraules de l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. 

«Sempre que reivindiquen un millor servei per a l’Aldea o Móra la Nova, intentem aixecar nosaltres també la veu, però el cert és que fa 20 anys que costa gairebé quatre hores anar a Barcelona des d’Ulldecona», argumenta l’alcaldessa.

Per posar un exemple, un tren que surt a les 7 hores del matí d’Ulldecona no arriba a l’estació de França de Barcelona fins a les 10.30 hores, «i això si va puntual, però cal sumar els 20 minuts que sempre fa tard», exemplifica Ventura. 

L’endarreriment és també causat perquè des d’Ulldecona el tren va a l’Aldea, per fer tot seguit aturada a Tortosa, per tornar a l’Aldea, i aquestes dues parades a la mateixa estació endarrereix molt el trajecte.

«Aquesta és una reivindicació de fa molts i molts anys, històrica. Els veïns d’Ulldecona, Alcanar i la Sénia volem un millor servei ferroviari no només cap a Barcelona sinó també cap a València. La situació actual és del tot inacceptable, és un servei nefast», detalla l’alcaldessa. 
L’ideal, segons Ventura, seria que els trens regionals que van des de València, en lloc de morir a Vinaròs, acabessin el seu trajecte a Ulldecona; i els de Barcelona, en lloc d’acabar a Tortosa, acabessin també a Ulldecona. D’aquesta forma, quedarien Catalunya i la Comunitat Valenciana molt més interconnectades que no pas ara. «Volem que Ulldecona no siga un cul de sac per a la línia ferroviària de Catalunya, sinó que hi haja una interconnexió real entre les dues comunitats», diu l’alcaldessa. «És molt lamentable que, tenint una estació al centre d’Ulldecona i que a més està bé, alguns veïns optin per agafar el tren a Vinaròs o a l’Aldea», exemplifica Ventura. I és que l’estació d’Ulldecona compta amb bons accessos, fruit d’unes millores fa deu anys, i es troba en ple centre de la localitat. 

Segons dades de Renfe, el 2016  els usuaris de l’estació d’Ulldecona només arriben a 33 de mitjana diària. Aquesta xifra és molt menor als 5.500 usuaris de l’estació de Tarragona ciutat, per exemple.  Malgrat això, l’alcaldessa recorda que les xifres mai no seran justes per a les Terres de l’Ebre, que compten amb una quantitat molt inferior d’habitants i d’usuaris en qualsevol servei.

«Si ho mirem tot en quantitats, és obvi que som un territori amb poca gent, però ens sembla que el servei públic de qualitat s’ha de garantir siga quin siga el Govern. No es pot anar mirant si es guanyarà més o menys. Ja podem pregonar sobre l’equilibri territorial si després no fem polítiques en aquest sentit. El Govern ha de mirar pels veïns d’Alcanar, la Sénia i Ulldecona i posar-se d’acord amb la Comunitat Valenciana. Hauríem de tenir garantida la comunicació a banda i banda del riu Sénia», argumenta.

Comentarios
Multimedia Diari