Un homenatge a aquells que treballen per la cultura de l’Ebre

L’acte tindrà lloc el 26 de gener a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, on es representarà un espectacle de Valer Gisbert

18 enero 2019 11:30 | Actualizado a 18 enero 2019 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El col·lectiu diLLUMs d’arts al Forn, l’Ajuntament de Tortosa i Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre organitzen conjuntament un acte d’homenatge a les més de vuitanta persones i entitats culturals ebrenques que han rebut premis i reconeixements durant l’any 2018 en camps diversos com la literatura, la fotografia, la pintura, la comunicació, el cinema, la música, etc. 

El seu objectiu és fer valdre la quantitat i la qualitat de la gent que treballa per la cultura del territori ebrenc. L’acte tindrà lloc el dia 26 de gener, a les 20.00 h, al teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L’acte no tindrà el format d’una gala o d’una entrega de premis, sinó que consistirà en la representació de l’espectacle realitzat per Valer Gisbert, Numen, somni de l’Ebre, amb teatre, música, poesia, imatge i dansa. «Numen és una deïtat pagana, una primitiva forma d’art que habita en la natura i atia el foc de les emocions humanes. Numen és la musa de qualsevol disciplina, la mateixa que converteix els somnis en realitat i obre canals de llum i inspiració en les persones. Ara Numen dorm al fons de l’Ebre, i només despertarà una vegada per desvetllar en nosaltres somnis d’art i així poder partir cap a altres contrades; el gest, el cant, la música, el teatre, les imatges, les llums, les ombres i totes les emocions també hi seran presents», així defineixen l’espectacle aquells que el duen a terme i el porten a l’acció. 

També col·laboren els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Campus Extens de la URV a Tortosa, l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa i el Forn de la Canonja. S’editarà un tríptic amb els premis, que van des de certàmens organitzats per entitats locals ebrenques, a premis nacionals com l’Ondas, l’Enderrock i la Creu de Sant Jordi, i també internacionals.

Comentarios
Multimedia Diari