Un regidor d'Amposta denuncia Sorea per 'apropiació indeguda i estafa'

El director territorial de Sorea a Tarragona, Emili Giralt, ha negat les dades que ha denunciat l'edil Germán Ciscar

15 enero 2019 17:22 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El regidor de l'Ajuntament d'Amposta Germán Ciscar ha presentat davant els Jutjats d'Amposta una denúncia dirigida a Sorea, l'empresa subministradora d'aigua de la ciutat, per "apropiació indeguda i estafa continuada", que ha negat les dades aportades per aquest regidor.

La denúncia se sustenta, segons el seu parer, en el fet que l'empresa estaria cobrant des del 2005 -quan va guanyar la concessió, durant 25 anys- als seus abonats per un servei "que hauria de ser gratuït", concretament, l'atenció telefònica les 24 hores, durant els 365 dies de l'any.

Segons el regidor, aquesta presumpta estafa hauria afectat els abonats ampostins en una quantitat de 1.047.000 euros.

Ciscar, regidor en l'oposició (es va presentar per Plataforma per Catalunya i va ser militant fins a 2015, encara que ara representa una plataforma ciutadana independent), va presentar fa uns mesos en el ple municipal una moció, que va ser aprovada, en la que reclamava que Sorea complís amb les 8 hores diàries d'obertura de l'oficina d'atenció al ciutadà a la ciutat, tal com s'estipula per contracte i no les 4 que estava oferint.

"L'empresa, per justificar-se, va enviar un document al consistori en el qual argumentava que no estava oberta durant 8 hores al dia perquè oferia altres serveis a canvi, com la pàgina web, la gestió de les xarxes socials i un servei d'atenció telefònica.

Però aquí van cometre un error, i és que en el seu document van reconèixer que cobren uns 6,6 euros que apliquen a tarifa en línia diferenciada. "Clar, tu no pots aplicar a tarifa un servei que en realitat és una de les millores que vas presentar per guanyar el contracte", exposa Ciscar.

Els 6,6 euros (aproximats), multiplicats per 11.283 abonats durant 14 anys sumen 1,047 milions d'euros que "l'empresa hauria estafat als abonats".

A partir d'aquestes dades, el regidor, assessorat per un advocat, va presentar la denúncia aquest dilluns als jutjats de la capital del Montsià. Segons exposa Ciscar, entre les millores que Sorea va oferir per guanyar el concurs per a la gestió del subministrament de l'aigua a la ciutat "va ser l'atenció telefònica als seus abonats les 24 hores al dia, els 365 dies de l'any" i "una millora que s'ofereix entre les prestacions d'un contracte mai es pot cobrar", argumenta el regidor.

Per contra, el director territorial de Sorea a Tarragona, Emili Giralt, ha assegurat aquest dimarts que "encara no hem rebut cap denúncia", però ha negat les dades de Ciscar i ha explicat que en la seva oferta, guanyadora, de subministrament d'aigua a Amposta, van oferir "un telèfon d'emergències i avaries, gratuït, els 365 dies de l'any, 24 hores al dia".

També Giralt afegeix que l'exedil de Plataforma X Catalunya "barreja diferents serveis, perquè tenim un telèfon comercial, per atendre telefònicament serveis que també prestem físicament a les nostres seus, i aquest sí que el cobrem com un cost més" ja que el porta a terme una empresa externa.

"El cost real d'aquest servei és de 6.630 euros anual, i aquest està inclòs específicament en l'expedient de tarifa aprovat per l'Ajuntament d'Amposta i autoritzat per la Comissió de Preus de Catalunya. Per tant, el cost anual per client se situa en només 0,5906 euros", indica Sorea.

En aquest sentit, Emili Giralt ha posat èmfasi a dir que "el cost del subministrament d'aigua a Amposta per a Sorea és de 795.000 euros, i el d'energia elèctrica, de 89.000 euros, per això és impossible que cobrem 6,6 euros a cada abonat per un servei que ens costa, en total, 6.630 euros".

Sorea, entén, per tant, que les acusacions efectuades pel regidor Germán Ciscar es deuen a una confusió doble que, entén, "es podia haver evitat si, de la seva banda, el regidor Germán Ciscar hagués instat l'Ajuntament d'Amposta o bé a Sorea a clarificar aquesta xifra que, atesos els costos anuals del servei a Amposta, és desproporcionada".

Comentarios
Multimedia Diari