Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Consorci d’Aigües de Tarragona manté mesures d’eficiència i estalvi tot deixar enrere la sequera

L’ens que gestiona el minitransvasament de l’Ebre a Tarragona va registrar el 2023 més de 33 milions d’euros de negoci

30 abril 2024 17:35 | Actualizado a 30 abril 2024 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que abasteix d’aigua del riu Ebre 69 municipis i 26 indústries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, va celebrar aquest dimarts a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de l’Ampolla la primera assemblea general de 2024, en la que es va aprovar l’estat financer de l’organisme. Segons les dades d’explotació de la memòria anual, al 2023 el CAT va tenir un volum de negoci de 33,1 milions d’euros, amb un increment del 4,1 % respecte a les xifres de balanç del 2022.

A les instal·lacions de l’Ampolla es van potabilitzar l’any passat un total de 78,0 hectòmetres cúbics d’aigua, procedent dels canals de la dreta i l’esquerra de l’Ebre. La sequera va provocar una major demanda i també una major concentració de sals a l’aigua que, cap a finals del 2023 i principis del 2024, s’ha deixat ja enrere amb la recuperació de les reserves a la conca i l’increment de cabals al tram final del riu. «Malgrat que l’episodi de sequera del 2023 ha comportat un increment en les incidències registrades al Laboratori, l’aigua que hem distribuït ha estat apta per al consum humà els 365 dies de l’any», remarca el president del CAT, Joan Alginet.

El departament de Qualitat de les Aigües del Consorci va registrar un creixement del 56,1 % en el nombre de paràmetres analitzats durant l’any passat, amb un total de 60.606 respecte als 38.000 del 2022. Això representa 247 paràmetres analitzats al dia. «Aquest creixement tan important és degut, principalment, a l’inici de la vigència del Reial Decret 3/2023 des del gener 2023», que estableix criteris tècnico-sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum, «però sobretot és una mostra més del nostre compromís per oferir un servei i un producte de màxima qualitat», remarca Alginet.

Recuperació

Després de l’escenari de sequera del 2023, aquest any la situació és completament diferent, amb la conca de l’Ebre recuperada i el pantà de Mequinensa per damunt del 90 per cent de la seva capacitat. «Això ha permès encetar el 2024 enmig d’un escenari favorable per tot l’inici de l’any hidrològic de la conca, en què no s’ha registrat cap incidència en l’aigua distribuïda i amb bones previsions de cara als pròxims mesos», explica el president del CAT.

Amb tot, i davant la situació encara de sequera a les conques internes de Catalunya, el CAT manté activat, des del passat desembre, el Pla d’Emergència per Sequera en escenari de normalitat; «perquè cal donar exemple, evitar el malbaratament i fomentar el consum eficient d’aigua», destaca Alginet.

Comentarios
Multimedia Diari