Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Impulsen una xarxa de turisme fluvial sostenible amb parades als municipis

L’objectiu és crear experiències que combinen amb circuits interiors per visitar llocs d’interès i elements patrimonials

10 abril 2024 17:37 | Actualizado a 11 abril 2024 19:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

PIMEC Turisme ha presentat la nova Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials Sostenibles a Terres de l’Ebre que connectarà el tram navegable entre Deltebre i Miravet. L’objectiu d’aquest projecte pioner és impulsar el turisme fluvial de la zona i promoure accions sostenibles que contribueixin en la preservació dels espais naturals del riu Ebre. En el cas de Terres de l’Ebre, el projecte vol impulsar una xarxa de turisme fluvial per l’Ebre en caiac i altres petites embarcacions, amb parades a diferents municipis del territori.

Ja hi ha una trentena d’entitats de les Terres de l’Ebre interessades en el projecte, que compta amb el recolzament de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), l’Ajuntament de Deltebre i FECOTUR, entre d’altres. El projecte pilot vol unir les diferents iniciatives que hi ha al territori de turisme fluvial amb les activitats vinculades al patrimoni i la gastronomia, alhora que oferir un suport digital unificat on tenir tota la informació dels espais i de serveis.

Així, l’objectiu és crear experiències turístiques nauticopatrimonials o culturals que puguen atraure nous públics i turistes al territori, combinant un itinerari nàutic, amb almenys una escala, per visitar i gaudir de l’oferta cultural local, principalment a través de circuits terrestres que visitin elements d’interès patrimonial, natural, cultural, gastronòmic, etc.

El projecte compta també amb una auditoria mediambiental: «No es tracta de portar creuers a l’Ebre. Es tracta de ser sostenibles. Volem un turisme de qualitat. Que una persona que vulgui fer una pràctica esportiva amb un caiac després pugui complementar la seva visita i aturar-se en un municipi a visitar un celler o fer una ruta en bicicleta per la Via Verda. El projecte vol unir, vol fer de cola entre el sector nàutic i l’interior», explica al Diari el vicepresident de PIMEC Turisme, Daniel Brasé.

Per tot plegat se senyalitzarà el tram fluvial i els serveis que hi ha: on es pot fer la parada amb l’embarcació, què es pot fer a cada poble, si es disposa de servei de bus o de línia de tren...

El tram fluvial de l’Ebre inclòs en el projecte pilot compta amb 21 ports/embarcadors potencials punts de sortida o arribada o escala dels itineraris nauticoculturals. Pràcticament cada municipi de la destinació amb ribera disposa d’un embarcador o pantalà d’almenys 12 metres.

En la pàgina web que s’està preparant també es vol posar en valor el patrimoni dels municipis, amb una aplicació de realitat augmentada i tours virtuals, per si el turista no pot finalment fer aquella visita.

La previsió de la patronal i l’IDECE és que la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials Sostenibles a Terres de l’Ebre estigue operativa a partir de novembre de 2024, oferint la navegació sostenible entre Deltebre i Miravet.

Aquesta Xarxa forma part d’un projecte turístic que estan impulsant 10 comunitats autònomes amb fons Next Generation, amb la previsió de poder-lo presentar a Fitur al 2025.

Comentarios
Multimedia Diari