L'Espluga de Francolí, destí gastronòmic

L'Art Restaurant, ubicat en aquest municipi de la Conca de Barberà, ha canviat de gerència per convertir-se en un referent de la cuina tradicional i moderna del territori

19 mayo 2017 21:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Espluga de Francolí disposa de grans atractius turítics com són el Monestir de Poblet, les coves prehistòriques o el Museu de la Vida Rural. El que potser no sap tanta gent és que també disposa d'un gran atractiu gastronòmic. Una mostra n'és l'Art Restaurant, un petit local de cuina tradicional.

En José María Ortega i la seva dona Lorena van decidir emprendre fa tan sols dos mesos l'aventura d'obrir el seu propi restaurant. Ell prové d'una família de cuiners i sempre s'ha dedicat a la restauració i per fi ha vist complert el seu somni.

Art Restaurant és un establiment humil però amb una cuina d'alta qualitat. Aposten pels productes frescos, de primera mà, i obviant els de quarta o cinquena gamma per a oferir als seus clientes els millors sabors. Això es veu reflectit en el resultat final, on la delicadesa a l'hora de vestir els plats és primordial.

Ofereixen un menú diari de 12,50 euros. Els clients poden escollir entre tres primers plats, que varien cada dia, tals com amanida o plats cuinats com estofat, escudella, fideus, etc.; de segon hi ha per triar entre peix, carn o plats cuinats com mandonguilles a la jardinera o jarret de vedella. Les postres també varien cada dia i són totes de preparació casolana i artesanal.

El restaurant està ubicat en una antiga masia rural

A l'Art Restaurant també disposen d'una reduïda carta de diferents plats. Com a entrants disposen d'un sortit d'amanides o graellada de verdures al forn de carbó, entre d'altres. Com a plats principals cal destacar alguns plats com l'entrecot de vedella d'Angus o diferents peixos de llotja. Com a plats combinats elaboren algunes especialitats com poden ser la terrina de vedella amb bolets i salsa de la casa o xanguets fregits amb ous trufats.

Com no podia ser d'una altra manera, aquest establiment ofereix la possibilitat de celebrar petits esdeveniments. Amb una capacitat per uns 60 comensals, l'Art Restaurant disposa de menús amb preu tancat, però que s'adapta completament a les necessitats i demandes dels clients.

Aquest local està situat en una antiga masia rural, de tal maner que transmet pau i tranquil.litat als clients. A més, disposa d'un gran espai d'aparcament.

Disposen d'un menú diari i d'una carta que varien constantment

Tot i el recent canvi de gerència, l'experiència i el bagatge professional d'en José María i la Lorena són una garantia de qualitat al petit territori de l'Espluga de Francolí.

Comentarios
Multimedia Diari