Els productos de proximitat estan en alça

La Cooperativa Agrícola de Cambrils fa anys que reivindica aquestes hortalisses i cada cop tenen més acceptació entre els restauradors i establiments de consum

19 mayo 2017 21:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cooperativa Agrícola de Cambrils està formada actualment per 410 socis productors de les localitats de Cambrils, Vinyols i els Arcs i altres poblacions veï- nes que produeixen hortalisses, fruita, fruits secs i verdura de primera qualitat, a banda d’aportar olives excel·lents per elaborar l’oli d’oliva verge extra.

La Cooperativa disposa de tres agrobotigues per vendre directament aquestes collites. N’hi ha a una a la zona de Cambrils Vila, a la mateixa seu de la Cooperativa i al Mercat Central de Reus. També compten amb un establiment per a professionals de la restauració i botigues i amb repartiment per a tot el Camp de Tarragona.

En els últims anys els restauradors i professionals de la gastronomia han vist en els productes de temporada –quilòmetre 0 (km 0)–, l’oportunitat d’enriquir les seves cartes i dotar-les de la versatilitat necessària per augmentar la qualitat dels plats.

La Cooperativa Agrícola de Cambrils està formada per 410 socis productos

I aquí, la Cooperativa cambrilenca hi juga un paper molt destacat. A les seves agrobotigues i als seus serveis per a botigues i restaurants fomenten sempre el producte de temporada i el producte de proximitat. Per exemple, ara que arriba la tardor tenen tots els productes per a fer una tradicional escalivada (pebrots –pebres en diuen a Cambrils–, tomaca, albergínia i ceba). També disposen d’un producte de temporada excepcional com són les carabasses.

Aquests serveis poden garantir que des del moment de la collita fins al seu consum, el temps és molt més curt i s'evita així la pèrdua del gust i les propietats dels productes en qüestió.

A més, els aliments estan recol·lectats en el seu punt de maduració adequat. Això és possible perquè els productes tenen un recorregut curt des de la terra a la taula.

  Tot això també ajuda al manteniment de la biodiversitat o els entorns rurals. És per aquest motiu que els restauradors que aposten per una cuina de qualitat opten, sovint, pels productes del mateix territori. Les setrilleres obligatòries Per altra banda, el mes de març va fer un any que va entrar en vigor la normativa europea per a regular l’ús de les setrilleres als bars i restaurants. Aquesta normativa ha afavorit notablement a la Cooperativa Agrícola de Cambrils i als seus productos.

Té tres punts de venda: a Cambrils, a Reus i a la seu de la Cooperativa

Molts dels establiments han apostat per consumir olis de la comarca, de la DOP Siurana. És una forma de mostrar un reconeixement al producte. Si el consumidor final té una satisfacció amb l’oli d’oliva verge extra que consumeix. Aquesta satisfacció repercuteix a l’establiment i a la Cooperativa i els seus socis productors. És una manera de tancar el cercle.

 

Comentarios
Multimedia Diari