;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  12º
 • REU
  12º
 • CAM
  12º
 • TOR
  12º
 • VEN
  12º

La neteja de senders arriba al camí que uneix Falset i Gratallops

També està previst el desbrossament de les lleres del riu Siurana i la construcció d'infraestructures de prevenció d'incendis

Publicado: 09:03 - 09/08/2013


El president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, i el vicepresident segon, Cèsar López, van visitar dimecres, 7 d’agost, senders que s’estan netejant i condicionant en el marc dels plans d’ocupació impulsats a la comarca per la Diputació de Tarragona.

A principis de juliol, els 5 treballadors contractats mitjançant aquests plans d’ocupació iniciaven les tasques de neteja d’un sender que uneix Marçà i Capçanes i, en aquests moments, estan immersos en la neteja i el condicionament de l’antic camí de Gratallops, que connecta aquesta població amb Falset.

Amb un recorregut de gairebé vuit quilòmetres, aquest camí transcorre per paratges diversos, com un alzinar, una zona de riu i vinyes en terrasses.

Aquests senders, com d’altres en què s’actuarà en els propers mesos, formen part de la Xarxa de Camins del Priorat impulsada en el marc del Pla de Foment del Turisme, una xarxa que, en paraules de Joan Carles Garcia, «cal mantenir en bones condicions atès que és un dels actius de l’oferta turística de la comarca, en tant que permet descobrir el valuós patrimoni agrícola i natural del Priorat».

No obstant això, els treballs de millora en entorns naturals de la comarca no es limitaran únicament a la neteja i el condicionament dels senders turístics.

En el marc d’aquests plans d’ocupació, de sis mesos de durada, també està previst el desbrossament de lleres del riu Siurana, així com l’execució d’un projecte de «construcció d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals i treballs de manteniment i conservació de vegetació de ribera», presentat pel Parc Natural de la Serra de Montsant.

Ocupació i formació

El Pla de foment de l'ocupaci 2013 s'inscriu en l'objectiu anual de la Diputaci d'impulsar poltiques actives de foment de l'ocupaci i suposa una actuaci conjunta dirigida a tot el territori i repartida a les 10 comarques de la demarcaci, en una acci de desenvolupament equilibrat del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Tots els plans d'ocupaci tenen un apartat de formaci complementria dirigida a millorar les capacitats de les persones. Tenint en compte les caracterstiques del grup, els treballadors del Pla tenen l'opci d'actualitzar el currculum personal, redactar una carta de presentaci, reforar el nivell de catal parlat i escrit, adquirir conceptes de clcul aplicables a l'mbit professional, conixer les normes bsiques de seguretat i prevenci de riscos laborals i adquirir una formaci generalista que millorar les seves competncies professionals i afavorir, aix, la seva inserci al mercat laboral.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE COMARQUES