;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  21º
 • REU
  21º
 • CAM
  21º
 • TOR
  21º
 • VEN
  21º

La Cambra alerta del perill de deslocalització d'empreses pels retards del Corredor Mediterrani

La institució tarragonina veu amb preocupació l'anunci de tancament de la planta de Covestro, però confia que es tracti d'un fet puntual

Publicado: 14:24 - 15/12/2015

ACNLa Cambra de Tarragona llença un missatge d'alerta pel risc de deslocalització d'empreses que, al seu parer, es pot acabar produint arran dels retards del Corredor Mediterrani per al transport ferroviari de mercaderies i els elevats costos energètics. Així ho ha manifestat aquest dimarts el president de la institució, Andreu Suriol, uns dies després de fer-se públic l'anunci de tancament de la planta d'MDI de Covestro a Tarragona. "No crec que comporti un efecte dominó, però es un tema que ens preocupa i ens ocupa", ha admès Suriol durant la tradicional trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació. La Cambra reivindica la seva voluntat de reforçar el 'lobby' territorial i es manté disposada a seguir plantant cara en matèria d'infraestructures, exigint solucions per l'N-340, l'acabament de l'A-27 i la implantació del 'tercer fil' ferroviari.

El president de la Cambra s'ha mostrat confiat que el govern espanyol que es constituirà després del 20-D ajudarà a desencallar les principals reivindicacions del territori. "Cal canviar la concepció de país radial i centralista d'aquells que defensen que el Corredor Mediterrani ha de passar per Madrid", ha etzibat Suriol.

El president de la Cambra de Tarragona ha recordat que es van adreçar per carta a l'actual ministra de Foment, Ana Pastor, per traslladar-li les seves demandes, però ha lamentat que la seva resposta no ha estat aclaridora. La institució continua reclamant una solució als problemes de l'N-340, el túnel de l'A-27 al Coll de Lilla i l'impuls definitiu del 'tercer fil'.

Amb un pressupost d'1,6 MEUR per al 2016 i 150 empreses associades, la institució recupera la seva situació econòmica i reivindica l'aprovació de la nova Llei de Cambres. La Cambra de Tarragona continuarà potenciant la formació i les missions comercials a l'estranger, de les quals enguany se n'han fet 10 i han arribat a 29 països.

 

Toc d'atenció al comerç pels creuers

D'altra banda, Suriol ha fet una crida a la conscienciació del teixit comercial de Tarragona perquè estigui "al servei" dels clients derivats del turisme de creuers i es busquin fórmules, conjuntament amb l'Ajuntament, per potenciar l'obertura dels establiments coincidint amb l'estada dels visitants a la ciutat, sobretot els diumenges.

En aquest sentit, el president de la institució empresarial ha opinat que els comerciants haurien de tenir més força i fer front comú, ja que considera que actualment estan dispersats en diverses associacions. Suriol ha plantejat la possibilitat d'importar la proposta del 'Club dels creueristes' que funciona a Cartagena i que promou l'obertura de botigues i comerços.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE ECONOMÍA