;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  15º
 • REU
  15º
 • CAM
  15º
 • TOR
  15º
 • VEN
  15º

La fira Tastafruit canvia d'imatge per potenciar més la fruita local de l'Ebre

Ara serà una fira molt més específica de la fruita dolça del territori i també hi tindrà un lloc destacat la cervesa artesana

Publicado: 12:49 - 15/07/2016


Després d’un any de no celebrar-se pel canvi en el govern municipal, arriba la cinquena edició de Tastafruit, que enguany modifica el format i la imatge per complir amb l’objectiu de potenciar més la fruita i els productes locals.

«Creiem que la finalitat és potenciar al capdavant de tota la fruita dolça però també els productes locals, per això no hem permès l’arribada de parades de tot tipus, com la de qualsevol fira. Enguany estarà més especialitzada, més centrada», explica l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà.

Un altre canvi que ha patit la fira, situada a la zona de les escoles, és la modificació en les dates i horaris: si abans es feia al maig durant tot el dia, ara s’ha centrat en la tarda, durant les vacances d’estiu.

«Volíem especialitzar-la en la fruita i per aquest motiu no calia un dinar popular com abans. Vam crear la Comissió d’Agricultura amb els productors de fruita i olis locals, i va sorgir la idea de fer-ho de tarda i nit», detalla Juncà.

Ara bé, per combatre la calor, a més dels paradistes amb fruita, a la fira hi tindrà un lloc destacat la cervesa artesana, en un espai davant de l’Església. Per la previsió de calor, l’organització ja ha comptat amb nombrosos espais d’ombra ventilada.

En total hi haurà una vintena de parades, i a l’estand de l’Ajuntament es podrà adquirir un tiquet per degustar tapes a dos restaurants, es rebrà l’obsequi d’un barret de palla i s’entrarà al sorteig de diversos lots de productes locals.

Cap a les 21 hores està prevista la Consellera d’Agricultura, Meritxell Serret i prèviament diverses cercaviles amenitzaran tota la fira.

També a les 21 hores a la Casa del Compte hi haurà un maridatge de cervesa artesana i formatges del poble. Precisament els tallers gastronòmics tindran un paper destacat en aquesta edició de la festa.

Així, se celebraran també tallers infantils per fer creacions amb xocolata i amb fruita durant tota la tarda a la plaça principal i a la del porxo.

A la nit, la gresca segueix fins i tot en acabar la fira. Per als més joves i qui vulga, hi ha programada una festa al costat de les escoles amb Campi qui Pugui.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE