;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  24º
 • REU
  24º
 • CAM
  24º
 • TOR
  24º
 • VEN
  24º

La Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat rebutgen el desviament de 4 milions de l'Hospital de Móra d'Ebre al de Reus

Els tres Consells Comarcals i les capitals de comarca reclamen que es restitueixi el pressupost derivat que es necessita per inversions i millores al centre ebrenc

Publicado: 18:39 - 26/07/2016

ACNEls presidents dels Consells Comarcals de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat i els alcaldes de les capitals de comarca, de Móra d'Ebre, Gandesa i Falset, s'han mostrat totalment en "desacord" i han mostrat el seu "rebuig" al desviament de quatre milions d'euros de l'Hospital de Comarcal de Móra d'Ebre cap a l'Hospital Sant Joan de Reus, un acord pres per la Junta General dels centres hospitalaris, aquest dilluns. En una declaració institucional, firmada aquest dimarts des de l'Hospital de Móra d'Ebre, reclamen la restitució "immediata" d'aquests diners amb els quals es preveia fer "inversions en infraestructures, equipaments i ampliació de serveis" al centre ebrenc. Per als signants de la reclamació, la derivació d'aquest pressupost per eixugar els deutes dels centre de Reus demostra que cal recuperar el programa sanitari Altebrat, que integra les tres comarques, i que gestió de l'hospital morenc estigui en mans de les institucions territorials i no de l'Ajuntament de Reus.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, l'alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, i el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia. La signatura de la declaració institucional s'ha fet a les dependències de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre amb la intenció "d'escenificar el front comú de les principals institucions de les tres comarques de referència de l'hospital morenc en defensa d'aquest centre sanitari". 

Els signants han manifestat el seu total "desacord i rebuig" a l'acord de la Junta General de l'Hospital Sant Joan de Reus i han exigit a l'Ajuntament de Reus i a la Junta General que solucionin els problemes econòmics de l'hospital de Sant Joan "sense lesionar el patrimoni i els interessos de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre". Per tant, han exigit que "s'estableixi d'immediat el mecanisme adient per restituir els 4 milions d'euros esmentats a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre" i n'han reclamat el traspàs de la gestió a les institucions del territori (Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat) per a evitar situacions com aquestes.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE