;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

  • TGN
  • REU
  • CAM
  • TOR
  • VEN

L'Alguer

Als carrers de l´Alguer se sent parlar molt el català; el català que parlem els catalans que hi anem a fer turisme lingüístic.

Publicado: 21:27 - 17/04/2017


H em fet turisme lingüístic a l’Alguer, la petita ciutat del nord de Sardenya on encara es conserva la parla del català, reminiscència dels dies gloriosos en els que Roger de Llúria i Roger de Flor dominaven la Mediterrània. Certament, pels carrers de l’Alguer se sent parlar català; el català que parlem els catalans que hi anem a fer turisme lingüístic. També hi ha alguna persona gran que el parla i els carrers mantenen la retolació catalana, distinta de la italiana. Per exemple, el carrer de la Mercè, en italià és Via Roma. Els algueresos, que s’assemblen als catalans no només en la parla, han vist en el turista català una oportunitat de negoci i per tot arreu ofereixen «paella catalana». Fins i tot el trenet turístic l’han batejat com Trenino Catalano. Si en algun lloc ha estat prop d’acomplir-se la profecia de Francesc Pujols és a l’Alguer, on els catalans, pel fet de ser-ho, no ho tenim tot pagat, però ens fan descompte en algunes botigues.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EL VORAVIU