;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  21º
 • REU
  21º
 • CAM
  21º
 • TOR
  21º
 • VEN
  21º

Amposta fomenta l'ocupació en el pressupost municipal del 2016

El ple aprova uns comptes de 19,59 milions d´euros, amb el suport del govern d´Esquerra i els grups de PSC i PxC a l´oposició

Publicado: 21:53 - 28/12/2015

M.M. |El ple de l’Ajuntament d’Amposta va donar ahir llum verda al pressupost municipal per a l’any 2016. Pel que fa al consistori, els comptes seran de 19,59 milions d’euros, un 1,16 per cent menys que el 2015. Amb l’Hospital Comarcal, el pressupost global puja fins als 37,2 milions d’euros. Aquesta lleugera rebaixa es deu a l’ajustament de les despeses a la reducció dels ingressos, per la rebaixa en l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Segons va detallar l’alcalde de la capital del Montsià, el republicà Adam Tomàs, el pressupost fa una especial incidència en matèria de foment de l’ocupació i serveis socials.

Pel que fa a la partida de personal, s’augmenta la dotació un 8,25 per cent, ja que s’incorpora personal propi, com un inspector i dos agents de la Policia Local, així com dos tècnics de suport a Intervenció, entre altres. «Durant molt temps s’ha estat contenint aquesta partida i creiem que això ha repercutit en la qualitat dels serveis públics». Així, per a l’alcalde, el cos de la Policia Local havia estat fins ara infradotat.

Per altra banda, cal destacar la partida de 550.000 destinada a plans d’ocupació. Una dotació de 180.000 euros es destinaran a plans d’ocupació propis del consistori, amb la contractació de 40 treballadors al llarg de l’any depenent de les necessitats (reforç de brigada, neteja de camins, conserges, suport per a festes majors...). «La prioritat és treure del circuit dels serveis socials aquelles persones que, amb una contractació d’uns mesos, podrien acollir-se a ajudes com les de majors de 55 anys, entre altres», segons explica l’alcalde.

La resta corresponen a programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Ministeri de Treball i donaran feina a unes 80 persones, durant un màxim de sis mesos. També s’amplia el programa Joves per l’ocupació.

Malgrat la majoria absoluta d’Esquerra d’Amposta al plenari, el pressupost per a l’any vinent incorpora propostes dels grups de l’oposició; un fet que l’alcalde remarca com un canvi de rumb respecte a la política de l’anterior govern municipal de Convergència.

Així per exemple, pel que fa al regidor German Ciscar, s’incorpora la proposta d’un pla de suport a la contractació, amb una partida inicial de 30.000 euros per a ajuts a les empreses que contractin veïns en atur. També s’inclou un pla de suport a les famílies sense recursos per pagar els rebuts, amb una partida prevista de 50.000 euros.

Pel que fa al PSC, s’ha incorporat la proposta d’augmentar les beques als estudis superiors fins als 20.000 euros. També una partida per poder alliberar el bus urbà perquè esdevingui gratuït per als ciutadans, entre altres propostes.

El pressupost es va aprovar en un ple ahir al vespre amb els vots d’Esquerra, PSC i el regidor de PxC, mentre que Convergència hi va votar en contra.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE