La nit de Cambrils

16 agosto 2018 19:25 | Actualizado a 21 enero 2021 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nit del 17 al 18 d’agost de 2017 acabàvem de tancar la portada del Diari sobre la matança de les Rambles de Barcelona i la mitja dotzena de persones que quedaven a la redacció comentàvem la jugada quan ens va arribar la primera advertència de què alguna cosa grossa estava passant a Cambrils. Vam aturar-ho tot i ens vam posar a treballar-hi. Vaig començar a rebre trucades de periodistes que ja eren a casa i s’oferien a tornar a la feina, de companys que eren de vacances a centenars de quilòmetres i passaven les informacions que podien recavar de les seves fonts.

Als qui vaig poder localitzar que vivien a prop dels fets van córrer a intentar informar del que estava passant. Una de les sensacions més intenses que guardo d’aquelles hores és l’orgull de dirigir aquell equip. Suposo que el mateix van sentir, amb molt més motiu, els responsables dels cossos de seguretat i emergències, els herois d’una jornada on la vida de moltes persones va estar a les seves mans. 

Va ser una nit per entendre de què serveixen els mitjans de comunicació i els professionals del periodisme en un món on ja tot es viu en temps real a través de les xarxes. Tant o més important que el que vam anar publicant a l’edició digital del Diari va ser tot el que van decidir no publicar perquè, tot i que ens arribava per tots costats, no podíem confirmar la seva veracitat: la furgoneta suïcida que es dirigia a les Gavarres, les bombes i evacuacions a discoteques, els tirotejos i persecucions aquí i allà... Segurament va ser la nostra feina més valuosa.

Comentarios
Multimedia Diari