;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  21º
 • REU
  21º
 • CAM
  21º
 • TOR
  21º
 • VEN
  21º

Sant Pere clica l'ull a l'Amenós

La figura del director del Bravium Teatre, mort l'any passat, va ser recordada amb la presentació del seu capgròs i durant les 'Varietées de Sant Pericu', una de les seves moltes creacions

Publicado: 09:55 - 26/06/2015


La jornada va acabar amb el concert d´Els Catarres i el ball de gala de l´Orquestra Selvatana

La Festa Major de Sant Pere tenia un deute pendent amb el Jaume Amenós, un dels reusencs que més va treballar per Reus –des d’una vessant cultural– i que va morir a finals de l’any passat deixant un buit molt gran a la seva ciutat. Ahir, aprofitant la primera jornada de les Varietées de Sant Pericu, una de les creacions d’en Jaume, es va recordar la seva figura amb el toc d’humor que ell sempre va portar al davant.

A més, durant l’espectacle que es va fer al Jardí de la Casa Rull es va presentar el Capgròs del Jaume Amenós, una iniciativa parida per l’incombustible Josep Baiges que s’ha pogut finançar gràcies a una iniciativa en què es van editar mil carnets numerats al preu d’un euro cadascun, que els reusencs han fet seus. Abans d’aquest acte, però, el capgròs va fer una cercavila pel centre de la ciutat, que el va portar fins al carrer Martí Napolità, on va ser visible per primera vegada. El seu autor és David Ventura, conegut pel seu ‘Elefant’ del Trapezi.

Música a dojo

La d’ahir també va ser una jornada molt musical. A la tarda, en un horari ideal per a un públic molt familiar, la plaça del Mercadal va acollir el primer dels dos concerts que es van fer ahir en aquest indret. El grup Macedònia va presentar el seu tercer disc, El món és per als valents.

Una Una hora ben llarga va durar un concert on, especialment, van xalar les adolescents que es van posar en primera fila i van cantar i ballar totes i cadascuna de les canços que aquest grup infantil i juvenil va oferir, en mig d’una forta calor.

La plaça de la Llibertat també va oferir música, tot i que a un públic més veterà. L’Orquestra Internacional Selvatana va protagonitzar un concert a les set de la tarda. Una mica més tard, una mica abans de la mitjanit, la mateixa orquestra va tancar la jornada amb el ball de gala.

Pràcticament a la mateixa hora, el Bou de Reus es va encarregar de protagonitzar el Correbars pels bars del centre que formaven part del recorregut. El Bou de Reus va estar acompanyat per la banda Bandsonats i els gegants de Botarell, el gegant d’Horts de Miró i els gegants de l’Institut Pere Mata.

Cal recordar que al llarg del dia d’ahir també es va realitzar una jornada de portes obertes al Gaudí Centre, tot un clàssic d’aquesta Festa Major, ja que cada 25 de juny se celebra el naixement d’Antoni Gaudí.

Durant tot el dia, van ser centenars els reusencs (que s’havien apuntat prèviament) que van aprofitar aquesta jornada per visitar una de les joies de la corona de la ciutat des d’un punt de vista de promoció turística.

Així, en contra del que acostuma a passar cada dia, quan el públic del Gaudí Centre és majoritàriament turista estranger, el perfil del visitant d’ahir va canviar amb molta gent de la ciutat o de localitats veïnes.

Els Catarres, plat fort

El plat fort de la jornada estava reservat a la nit. La plaça del Mercadal va tornar a convertir-se en l’epicentre musical amb Els Catarres, una de les actuacions més esperades d’aquesta Festa Major de Sant Pere, que va aplegar a centenars de joves amb ganes de passar-s’ho bé amb la música d’aquest grup de pop-folk català.

La jornada d’avui també es presenta atapeïda d’actes, com a prèvia del cap de setmana fort de la Festa Major de Sant Pere 2015.

Un dels actes més esperats del dia, especialment pels elements festius de la ciutat, és el dels Cóssos, que arriben a la seva cinquena edició. Es tracta d’un torneig de jocs tradicionals on els equips estan formats per alguns elements del seguici festiu, i que cada any apleguen a nombrós públic en la plaça del Mercadal, sempre amb un ambient d’humor i bon rotllo.

Nit de fer l’Indiu

Aquesta pròxima mitjanit també arriba una de les novetats més esperades d’aquesta Festa Major, la Nit de fer l’Indiu. Es tracta d’una cercavila diferent on l’Àliga i els Gegants Indis de Reus ballaran en un ambient festiu, acompanyats del ball de gralles amb Ganxets, grallers del Baix Camp i Canya d’Or.

La trobada és a dos quarts d’onze de la nit a la porta de l’Ajuntament. Des d’allà, la cercavila anirà pels carrers Monterols i Llovera, fins a la plaça del ‘Condesito’, per tornar de nou a la plaça del Mercadal, on la festa acabarà amb més música.

´Les Barraques es van suspendre per garantir la seguretat´

La regidoria de Cultura i Joventut, a través de l’IMAC, va emetre ahir un comunicat per informar que, atès l’allau de comentaris sorgits arran de la suspensió de la darrera nit de Barraques Reus, la decisió de no fer els concerts ni obrir les barraques «va ser exclusivament per garantir la seguretat de les persones. El fet que es posés a ploure a partir del vespre-nit va impossibilitar que, en primer lloc, es duguessin a terme els concerts i més tard que es decidís tancar el recinte de barraques, ja que no es podia garantir que s’acabés ocasionant mal a les persones». La regidoria és conscient que el fet que no es realitzés la darrera nit de Barraques ha suposat un perjudici per les entitats de la Coordinadora de Barraques i es mostra oberta al diàleg i al costat de les entitats per tal de poder parlar sobre de quina manera l’Ajuntament els pot donar suport.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE REUS