Aigües de Reus substituirà els 50.000 comptadors de la ciutat per models electrònics amb telelectura

Des d’aquest dimecres estan operatius al voltant de 10.000 comptadors electrònics en diversos barris de la ciutat. Permeten tenir una lectura acurada i constant del consum d’aigua i també detectar possibles fuites i averies.

11 julio 2018 11:30 | Actualizado a 11 julio 2018 11:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Aigües de Reus està duent a terme una autèntica revolució en el sistema de lectures de consum. En els darrers mesos s’han instal·lat 14.000 nous comptadors electrònics que permeten fer un seguiment minut a minut del consum d’aigua i també detectar averies i possibles fuites.

La voluntat de l’empresa és substituir, des d’ara i fins el 2022, tots els comptadors de la ciutat, 50.000 en total. Per fer-ho, Aigües de Reus calcula que haurà de destinar 300.000 euros del seu pressupost del Pla d’Inversions cada any.

Els nous comptadors substitueixen els actuals i, un cop superat el període proves, prop de 10.000 han entrat en funcionament aquest dimecres. Es tracta de comptadors ubicats a les zones perifèriques de la ciutat. S’ha començat pels barris perquè els nous comptadors eviten que els lectors de consums s’hagin de desplaçar fins als habitatges. D’aquesta manera es poden optimitzar millor els recursos. La idea és que en els propers mesos s’hagin ubicat els nous comptadors al casc antic de la ciutat. El segon cinturó serà el darrer on s’instal·laran.

Segons Dani Rubio, regidor de Medi Ambient a la ciutat, “no només estem fent un canvi tecnològic. Estem fent una autèntica revolució en el consum d’aigua”. I és que el projecte, en consonància amb la filosofia i el concepte d’smart city, obre un ventall de possibilitats noves. L’usuari, a través d’una plataforma online, podrà disposar del comptador de telelectura, el que li permetrà veure què consumeix per dies i per hores.

Segons Rubio, tot plegat ha de permetre “optimitzar el consum d’aigua”. Primer de tot, perquè l’usuari podrà rebre alertes en cas de consums desmesurats o irracionals, el que permetrà detectar fuites i averies. A més, es podrà veure quin ús es fa de l’aigua i com reduir-ne la despesa.

Rubio assegura que la ciutat de Reus “és responsable en quant al consum d’aigua”. A la ciutat, cada ciutadà gasta 101 litres cada dia. Una xifra inferior a la mitjana catalana, que se situa en 117, i molt propera al llindar que proposa l’Organització Mundial de la Salut (OMS), de 100 litres per persona i dia. La voluntat de Rubio és que “en els propers anys es pugui reduir el consum per persona a 70 litres el dia”.

Els nous comptadors s’explicaran als veïns durant els propers mesos. Aquest dimecres té lloc una primera xerrada al Centre Cívic Mestral per informar als veïns dels barris Sol i Vista i Gaudí.

Comentarios
Multimedia Diari