Concurs d’idees per remodelar la plaça de Josep Rosselló d'Almoster

En la millora de l’espai hi ha de conviure el pas de vehicles i vianants i els actes culturals

19 septiembre 2018 10:42 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Almoster ha convocat un concurs d’idees amb jurat per a la remodelació de la plaça de Josep Rosselló. L’objectiu és seleccionar la millor proposta arquitectònica pel que fa a l’avantprojecte que permeti traslladar posteriorment a un projecte bàsic i executiu la remodelació de la plaça.

Segons explica el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Llonch, «actualment, la intensitat de vehicles per l’entorn de la plaça és molt elevada, però amb la construcció de la nova carretera que unirà Almoster amb la Selva del Camp disminuirà molt.

Per aquest motiu, volem que la plaça de Josep Rosselló mantingui la seva essència i identitat històrica, però amb harmonia amb una modernització». El premi del concurs és de 4.000 euros i les propostes es poden presentar fins al 13 de novembre. 

El regidor també especifica que «dels projectes que es presentin al concurs el jurat n’escollirà tres finalistes. Aquests es presentaran als veïns i veïnes i seran sotmesos a votació popular per escollir la proposta definitiva». Pel que fa als terminis, el responsable de l’àrea d’Urbanisme i Obres Públiques estima que «abans de finalitzar l’any esperem disposar de totes les propostes i durant el primer trimestre de 2019 presentar les idees finalistes als veïns per poder realitzar la votació».

Pel que fa a les característiques de la futura remodelació, en el plec de condicions tècniques del concurs s’especifica que «es demana el soterrament de tots els serveis pel perímetre de la plaça, la substitució dels serveis d’aigua i clavegueram, i la ubicació d’una bateria de contenidors». Així mateix, «s’haurà de mantenir l’arbrat que es troba davant de l’ateneu que són plataners i que tenen un valor pel municipi. La resta d’arbrat que es troba dins l’àmbit d’actuació es podrà eliminar sense cap restricció».

Sobre això, l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, explica que «és el primer cop que convoquem un concurs d’idees, i la remodelació de la plaça de Josep Rosselló és difícil de resoldre per aquest motiu l’hem convocat».

En el document tècnic també es recull que «en totes les propostes, caldrà presentar dues opcions, la primera eliminant totes les places d’aparcament i la segona preveient espais per a l’aparcament de vehicles. S’haurà de preveure una plaça d’aparcament per a persones minusvàlides». «Es vol que la plaça tingui un tractament de zona de vianants amb circulació a baixa velocitat dels vehicles, i una àrea de càrrega i descàrrega», s’hi descriu. 

A l’hora d’escollir la millor proposta, «també es tindrà en compte la viabilitat de realitzar les obres de remodelació de la plaça en fases diferenciades». Això és així perquè «la parada de bus que actualment es troba dins l’àmbit d’actuació es traslladarà i per tant es traurà de les propostes que es projectin. Cal la seva integració amb la part superior del carrer del Camí de la Font. També ha de tenir en compte la remodelació del carrer del Camí de la Font fins a l’entrada al Teatre. També cal tenir cura amb la seva integració a la part superior del Teatre i un tractament diferenciat en aquesta zona».

«L’objectiu és trobar una solució òptima perquè la plaça pugui seguir englobant el pas de vehicles i vianants, i els actes culturals», conclou Àngel Xifré.

Comentarios
Multimedia Diari