Dues escoles de Reus participen en un fòrum internacional a la Xina

Representants de les escoles Prat de la Riba i Pompeu Fabra van poder escoltar diverses ponències sobre l'educació al país asiàtic, així com també conèixer de primera mà el dia a dia en un centre educatiu xinès

21 enero 2019 18:10 | Actualizado a 21 enero 2019 18:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les escoles Pompeu Fabra i Prat de la Riba de Reus van participar en el 14è Fòrum Internacional celebrat del 4 al 8 de novembre a Xina, a la ciutat de Nantong a la regió de Jiangsu. L’organització xinesa JESIE (Jiangsu Educational Services for International Exchanges) va convidar al Fòrum més d’un centenar de centres d’arreu del món que van poder escoltar diverses ponències sobre educació, així com participar en taules rodones i conèixer professionals de l’àmbit educatiu.

 

A més de l’oportunitat de participar en el fòrum, cada escola va poder visitar un centre educatiu de primària de la ciutat de Changzhou amb qui van signar un conveni de cooperació.

L'intercanvi d’experiències educatives i la possibilitat de veure el dia a dia de l’escola xinesa va ser el rèdit principal que en van treure les escoles reusenques, a més d’establir relació amb els centres de la ciutat de Changzhou, segons van explicar els centres després de l'experiència viscuda. Els representants dels centres reusencs, per la seva banda, van poder compartir com és el sistema educatiu i els projectes dels seus centres a través d'una presentació oral.

Segons van subratllar també els representants de Prat de la Riba i Pompeu Fabra, des de la seva participació al Fòrum han mantingut el contacte amb les escoles xineses, amb la voluntat d'iniciar una primera activitat conjunta. Es tractaria, doncs, de l'escriptura i enviament de correus electrònics i cartes postals en anglès entre els alumnes de cicles superior dels centres reusencs i de Changzhou.

 

Comentarios
Multimedia Diari