El Teatre Bartrina de Reus programa 16 espectacles a partir del gener

Amb molta varietat: vuit muntatges teatrals, un concert, una òpera bufa, dos espectacles de dansa i quatre espectacles familiars

11 diciembre 2018 12:01 | Actualizado a 11 diciembre 2018 12:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci del Teatre Bartrina va presentar ahir la nova programació prevista a partir del mes de gener, formada per 16 espectacles i un total de 26 funcions. D’aquestes, vuit són muntatges teatrals (tres de les quals són d’aforament reduït), hi ha un concert, dos espectacles de dansa (vinculats al projecte educatiu ‘Tots dansen’), una òpera bufa i quatre espectacles familiars (un de teatre, dos de música i un de circ).

A més de la programació semestral, el teatre Bartrina acollirà a partir del mes de gener també 45 activitats més fora de la programació oficial i també el IX Premi Roseta Mauri, el FEC 2019, el Concurs Exposició de Roses, o dos espectacles de la Fira del Circ de Catalunya Trapezi 2019.

La presentació de la programació va comptar amb la presència de Rosa Mateu, recentment incorporada a la comissió artística del Teatre Bartrina, que va explicar que «és una programació de qualitat, alternativa (perquè tracta nous temes o els planteja en espais alternatius pel que fa a la posada en escena), que vol cridar l’atenció a públics d’una franja d’edat entre els 20 i els 30 anys, i que presenta un equilibri entre les diferents disciplines i les diferents franges d’edat».

El primer espectacle programat és el dia 31 de gener Cosas que se olvidan fácilmente, un espectacle per a 5 espectadors, que no deixarà ningú indiferent, i del qual es faran deu funcions.

Projecte Noves Escenes
Reus és ciutat membre de la Xarxa Transversal. Per a aquest 2019,  amb la complicitat de tots els equipaments escènics de la Xarxa s’ha donat suport a la iniciativa de programar espectacles de noves dramatúrgies a les seves programacions.
A més des de la Xarxa s’ha produït la Conferència espectacular, una particular classe magistral sobre les arts escèniques multidisciplinàries que a Reus es farà el dimecres 30 de gener, a les 20.00 h, a Cal Massó i anirà a càrrec de David Espinosa.  
Aquesta conferència es podrà veure a totes les ciutats de la xarxa, com a introducció divulgativa als espectacles programats dins del projecte Noves Escenes.

En el cas de Reus, al Bartrina es podran veure tres obres: l’esmentada Cosas que se olvidan facilmente, Raphaëlle i Esmorza amb mi.

‘Tots dansen’ és un projecte educatiu impulsat per la Generalitat de Catalunya, dirigit a estudiants des de 1r a 4t d’ESO i 1r de batxillerat que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu a l’alumnat de secundària, a partir de coreografies dissenyades especialment per a l’ocasió i esdevenint alhora una eina educativa per al professorat. 

El projecte és l’extensió al territori català del ‘Tot dansa’ de Barcelona. L’activitat inclou sessions de formació per al professorat implicat, treball a l’aula amb el suport d’un formador-ballarí-coreògraf local que serà la Ció Pallarès, quatre dies assaig general amb el coreògraf professional a mig procés de creació i dues funcions finals a l’escenari del teatre Bartrina.

Reus hi sumarà una tercera funció gràcies a la Coordinadora de Dansa de la ciutat, serà dilluns 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, amb tots els alumnes vinculats al projecte aquest cop junts a la plaça del Mercadal.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, va explicar que «el teatre Bartrina és un espai de referència a la ciutat, important perquè setmana rere setmana obre les seves portes a diferents produccions escèniques del país».

Comentarios
Multimedia Diari