El foc dels diables posa punt final a la Festa Major de Reus

La tradicional Baixada va omplir ahir al vespre el passeig de curiosos per presenciar un any més la cita on culminen les festes dedicades a la patrona de la capital del Baix Camp

26 septiembre 2018 09:35 | Actualizado a 08 octubre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El passeig de Misericòrdia es va convertir ahir al vespre en un torrent il·luminat pel foc del Ball de Diables de Reus. L’agrupació encarregada any rere any d’afegir el foc i la pólvora a la festa amb la tradicional Baixada, va atraure molts reusencs i reusenques a la cita, però a més també hi va haver  una pila de turistes que van venir a veure per primer cop la culminació de les festes de la patrona de la ciutat de Reus.

A les 19.50 hores tocades, ja es va poder veure la plaça del Santuari plena a vessar. Famílies i agrupacions d’amics van venir preparats des de primera hora de la tarda a la trobada. Part dels assistents es va mirar de col·locar estratègicament a la zona de la rotonda per tenir la millor visió de la festa.

Una altra va preferir seguir el so dels tabals del Ball de Diables i  resseguir el recorregut que van fer pel passeig de Misericòrdia. El panorama va ser espectacular, no hi havia racó que no estigués ocupat per una espurna. Els infants assistents van mirar d’acostar-se infinitat de cops, però la magnitud dels espetecs els va fer força respecte.   

Una primera fila de diables menuts va fer acte de presència en ple passeig i un altre grup extens de diables adults van demostrar com de concentrat s’ha d’estar per no perdre el ritme i el pas. Juntament amb la comitiva de foc, també s’hi van afegir a la Baixada els diables particulars, els quals s’afegien a la cita per tal de participar més profundament a la Festa Major. 

Detalls interessants

Durant l’espectacle de la Baixada, l’Àliga de Reus esperava pacientment el seu moment les portes del temple. Els tabals cada cop es van sentir més a prop, però l’espera es va fer d’allò més interminable, tant pels pares i les mares com per als seus fills. 

«Quan arribaran? El passeig és molt llarg!», es va queixar una nena a la seva mare. I és que tot i anar a seguir la festa tots els anys, la memòria és curta i no recordem com d’impacients són les energies per sumar-se a la festa. Un cop van arribar els diables, els assistents a la festa van redreçar-se per poder veure millor i enfocar cap a l’espectacle de foc dels diables el seu telèfon mòbil.  

De fet, just en el lloc on instants abans els Xiquets de Reus havien ofert la seva actuació castellera. Els de la camisa avellana van fer un 3de8, un 2de7, un 5de7 i un vano de 5. 
Moments després que els diables prenguessin la plaça es va viure un moment especial que també van viure una pila de membres d’agrupacions del Seguici Festiu.

Un altre dels moments culminants de la nit va ser l’encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada, a càrrec del Ball de Diables. Aquesta darrera va esdevenir d’allò més important, ja que l’actual cap de colla de l’agrupació de diables, Roger de la Cruz, havia anunciat dies enrere la seva retirada, després de ser-hi al capdavant gairebé una dècada.

Cal destacar que també que els avisos d’honor d’enguany van ser per al Club de Natació Reus Ploms amb motiu del seu centenari; per a la Pastisseria Huguet, per l’elaboració de les mones de Pasqua del Seguici Festiu; i, per últim, Francesc Mercadé, en un record a les persones que van guardar la tradició del Ball de Diables. 

La carretillada es va encendre i la trentena de diables que hi van participar van encendre la façana del santuari en més d’una ocasió. S’hi va fer de dia...

Comentarios
Multimedia Diari