Els Xiquets tornen a vestir d’avellana el 3d9 amb folre al Mercadal

Els reusencs descarreguen el 3de9 amb folre, els Moixiganguers el tercer 5de8 de la seva història i els Saballuts completen els dos castells bàsics de 8

22 septiembre 2018 20:18 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

“Gaudim del 3de9 amb folre!”. Aquestes van ser les paraules del Raul Orive, el membre de la tècnica reusenca que va cantar ahir a la tarda el 3 folrat de color avellana.

I així van fer-ho els Xiquets de Reus, a la diada de colles convidades de la Festa Major de Misericòrdia. A la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils, ja van carregar-lo i l’objectiu d’ahir a la tarda era descarregar-lo després de dos anys sense fer-ho, amb el plus de motivació de poder fer-ho en plaça pròpia.

Per obrir la ronda dels castells, els reusencs van optar pel 2de8 amb folre, castell que ja havien fet en diverses ocasions aquesta temporada. La construcció va pujar amb seguretat i a la primera, tot i que el tenien una mica obert de mides. El castell estava molt parat i en el moment de la descarregada es va començar a obrir una mica a nivell de quints, però el fet que la canalla sortís amb rapidesa no va ocasionar cap tipus de problema. Descarregar aquest castell a la primera, donava l’energia i la confiança necessària per afrontar el gran objectiu de la jornada. El 3de9 amb folre va pujar també a la primera, tot i que el terç de la rengla estava estirat, però els quarts tenien braç suficient per a poder treballar-lo còmodament.

 Els sisens es van col·locar amb comoditat, sense que el castell patís en cap moment però en col·locar-se l’acotxador el pis de quarts es va començar a estirar. En el moment de la descarregada, el castell va perdre les mides totalment i la rengla va quedar massa estirada. Això va fer que la canalla sortís amb molta rapidesa i gràcies a això, els reusencs es van poder anotar el 3de9 amb folre. A tercera ronda arribava el 5de8, castell que ja van descarregar el passat mes d’agost a la Festa Major de Gràcia a Barcelona. 

Després d’un peu desmuntat per males mides, van tornar-hi i la rengla del castell tornava a estar sortida, cosa que feia que la banda del dos als pisos inferiors estigues massa enganxada a ella i amb l’entrada dels dosos de la banda del dos, el castell va anar abaix.

Al segon atac de la catedral, van patir la mateixa sort que en el primer, amb l’acotxador del 3 a punt d’entrar, va anar abaix i aquesta vegada el pis de quarts va patir en excés. Finalment van aparcar el castell compost i en una quarta ronda van optar pel 4de8, però tampoc van poder completar-lo. 

El pis de terços i quarts es va començar a estirar i en el moment que l’acotxador es va col·locar, tots els pisos es van començar a obrir i un dels quints es va agenollar en excés fins que finalment van decidir desmuntar-lo. Ja a la ronda de pilars, van fer 3 pilars de 5 i seguidament 8 pilars de 4.

Els Xiquets de Reus doncs, finalment van sortir de plaça amb tan sols dos castells descarregats però amb la feina feta cara al Concurs de Castells, ja que de moment és l’única colla que participa en la sessió del dissabte que té un castell de 9 descarregat i que ara per ara és una de les colles favorites a guanyar el Concurs de dissabte.

Les colles convidades

Els Moixiganguers d’Igualada per la seva banda, també tenien un repte en majúscul ahir a la tarda. Els d’igualada venien a fer la seva millor actuació fins al moment amb el 2de8 amb folre, el 5de8 i el 3de8. El castell de sortida va ser el 2de8 amb folre, que es va carregar amb comoditat però en el moment de la sortida dels dosos, va haver-hi algunes sacsejades que per un moment va fer perillar l’estructura. Com els reusencs, descarregar el dos folrat, els va donar l’aire necessari per afrontar a segona ronda el gran repte, com era descarregar el 5de8. 

A diferència del 5 que van fer per la seva Festa Major, aquest cop la catedral dels castells va ser treballada tot i tenir bones mides en el moment de la carregada. Al moment de la segona aleta, el castell compost va començar a patir de nervis durant la descarregada, ja que el pisos superiors van perdre les mides i la rengla del castell va començar a agenollar-se al pis de quints i quarts, i va obligar a la banda del 3 a treballar-lo fins al final. Al final però, els Moixiganguers d’Igualada s’anotaven el tercer 5de8 del seu historial. Per tancar la seva actuació, van fer el 3de8 que no va suposar cap problema. Ja a la ronda de pilars, van fer un pilar de 5 flanquejat per 2 pilars de 4 a cada banda. Els Moixiganguers, que també es presenten com a favorits a guanyar la sessió del dissabte al Concurs de Castells, van sortir molt satisfets de plaça i ara el pròxim repte que tenen, és fer el 3de9 amb folre.
Els Castellers de Sabadell van marxar de plaça ahir amb un regust amarg a la boca. Les intencions dels saballuts era portar la Clàssica de 8, és a dir, el 4de8 el 3de8 i el 2de7, però si haguessin arrossegat suficients camises, podrien haver estrenat el 7de8 aquesta temporada. L’any passat, els de la camisa verda en aquesta diada van carregar el 3de9 amb folre, però ahir van optar per no prémer l’accelerador més del compte i més tenint en compte que el Concurs de Castells està a la cantonada. Van obrir la seva diada amb el 3de8, que no va patir en cap moment i tan sols a la passada de l’enxaneta, la quinta de la dreta es va entrar una mica de pit, però va quedar com una anècdota. 

A segona ronda, els saballuts van enlairar el 2de7, construcció que no feien des del mes de maig. El castell, que en tot moment va pujar remogut, a la carregada va començar a treballar incòmodament i en el moment de la sortida dels dosos, el que mirava a plaça sembla que va relliscar o no va col·locar bé el peu a la faixa i es va acabar despenjant, i l’estructura va acabar cedint. Ja per tancar la ronda de castells, els Saballuts van fer el 4de8, que després d’un peu desmuntat el van poder completar sense problemes. Per tancar l’actuació a ronda de pilars van fer un Vano de 5, és a dir un pilar de 5 i dos pilars de 4.

Comentarios
Multimedia Diari