Els menors només entraran a Barraques de Reus si van amb un adult o amb autorització dels pares

L'organització impedirà amb polseres que els menors comprin alcohol

18 junio 2018 16:50 | Actualizado a 19 junio 2018 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Reus i la Coordinadora de Barraques han arribat  a un acord per posar punt i final al consum d’alcohol per part dels menors d’edat al Parc de la Festa. Les entitats que tenen una barraca, amb la seva corresponent barra de bar, no comptaven amb les garanties necessàries per controlar l’edat dels seus clients, el que sovint comportava que menors de 18 anys tinguessin accés a alcohol sense la supervisió dels seus pares. 

Enguany, a l’accés de Barraques, es col·locarà un control d’edat i es repartiran polseres a tothom que hi entri. Una polsera pels majors d’edat, i una altra pels menors, que ajudarà a que els responsables de les barraques els puguin identificar. A més, els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult, o bé presentar una autorització per escrit dels seus tutors legals, per accedir al recinte

Aigua i coca de sucre gratis

Amb la voluntat de reduir els danys i riscos per a la salut que poden comportar el consum d’alcohol o de drogues, i també per garantir la seguretat de tothom qui vulgui gaudir dels concerts, l’Ajuntament i la Coordinadora han posat sobre la taula un plec de propostes orientades a promoure conductes saludables durant els dies de Barraques. 

Entre les propostes destaca la campanya Dona’t aigua. Hidrata el teu cos per mantenir la festa, amb la que es col·locaran quatre punts dispensadors d’aigua gratuïta de l’empresa Aigües de Reus. A més, l’aigua que vendran les entitats tindrà un preu reduït de 50 cèntims l’ampolla. 

A tot plegat, cal sumar-hi més de 180 coques de sucre que el Gremi de Forners de Reus i Comarca posaran a disposició de Barraques perquè a partir d’una determinada hora de la nit es distribueixin de manera gratuïta entre el públic durant els quatre dies. Amb aquesta mesura es pretén garantir a tothom la possibilitat d’una ingesta durant les hores de celebració que en molts casos s’allarguen fins la matinada.

Comentarios
Multimedia Diari