Espelmes contra la violència de gènere

La Salle Reus va dur a terme aquest dilluns l’encesa anual de llantions per recaptar diners a favor de la Fundació PROIDE

18 diciembre 2018 09:17 | Actualizado a 18 diciembre 2018 09:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diverses famílies i una pila d’infants van omplir ahir dilluns la plaça de les Peixateries Velles de Reus amb motiu d’una nova edició de l’encesa d’espelmes solidària encapçalada per l’escola de La Salle Reus. Aquest any la recaptació econòmica anirà destinada a la Fundació PROIDE (Promoció i Desenvolupament), ONG que va ser creada el 1992 i que forma part de la xarxa educativa de La Salle. La idea nuclear de la cita va ser la importància de créixer saludablement als afores de Lima (Perú) i contribuir a l’erradicació de la violència de gènere, especialment en l’àmbit adolescent. 

De fet, l’equip que forma part d’aquesta associació treballa per guanyar quotes de justícia social a través de l’educació de qualitat per a tothom. Amb tot, lluiten per garantir el dret a l’educació als països empobrits de l’Àfrica i volen incrementar l’accés a petits i joves de condició social humil. L’Amèrica Llatina, un altre focus on centren esforços, és on també pretenen obrir camí per tal d’oferir més oportunitats educatives als joves indígenes, un col·lectiu històricament exclòs d’alternatives de desenvolupament. 

El seu objectiu i trajectòria es va donar conèixer ahir a la cita, la qual va rebre el públic amb una gran instal·lació formada per una tarima i un projector pensats especialment per a l’ocasió. 

L’acte va coincidir amb la celebració del tricentenari de les escoles La Salle. Per això, va tenir una ubicació diferent de l’habitual a l’esmentada plaça de les Peixateries Velles. Així doncs, sota el missatge solidari ‘Nadal, la llum que surt de cor’, l’acte va desenvolupar-se amb una breu presentació i uns parlaments solemnes on es va posar en relleu diversos valors que s’han de tenir en compte i demostrar cada dia: «La solidaritat és la clau per poder canviar les coses», van ser algunes de les frases que van pronunciar uns alumnes moments abans a l’encesa de llantions, col·locats davant la tarima.   

I es va fer la llum
A les 17.40 hores de la tarda, el punt de trobada estava ple de gom a gom i els assistents van observar atents com es produïa l’encesa. L’objectiu era arribar a encendre 3.000 espelmes en benefici a la Fundació PROIDE.

Per poder-ho fer, els interessats van poder adquirir a la mateixa plaça la seva espelma per un euro. 
Durant el procés, càmeres de telèfon i mitjans de comunicació  van immortalitzar el moment. Entre la multitud d’assistents també es va fer palesa la il·lusió, sobretot dels infants, per la finalització del gran moment, ja que posteriorment aquest van haver de protagonitzar un altre dels moments culminants de la trobada: la cantada de la nadala. 

Després de les instruccions donades des de l’escenari, professors i alumnes de Primària van amenitzar l’acte solidari amb una nadala. La cançó triada, M’agrada el Nadal, va ser també entonada per pares i mares. «Es nota que l’hem estudiada a casa, oi?», es va sentir preguntar una mare a la seva filla, un cas d’allò més repetit a la plaça.      

Comentarios
Multimedia Diari