Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Inauguració de l'exposició ‘Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre’ a Riudoms

La conferència inaugural, que se celebrarà el divendres a les 19.30 hores, anirà a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat, un dels comissaris de l’exposició

Redacció

Whatsapp
Detall del cartell de l'exposició que s'inaugura el divendres. FOTO: CEDIDA

Detall del cartell de l'exposició que s'inaugura el divendres. FOTO: CEDIDA

El Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras i el grup de recerca ISOCAC de la URV, amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació Mútua Catalana, són els promotors i organitzadors de l’exposició ‘Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre’, que el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) inaugura aquest divendres 18 de maig a les 19.30 hores. La conferència inaugural anirà a càrrec de l’historiador Ramon Arnabat, un dels comissaris de l’exposició. 

L'exposició vol, segons els organitzadors, «promoure un millor coneixement i una millor comprensió històrica dels bombardejos aeris a la població civil durant la Guerra Civil i contribuir a la recuperació de la memòria històrica, així com al reconeixement moral de les víctimes d’aquests bombardejos».

Invitació a l'exposició. FOTO: CEDIDA

En l'exposició s'expliquen, a través d'una vintena de plafons, tots els aspectes relacionats amb aquests bombardejos aeris a la població civil, una tàctica militar que es va implantar per primer cop a la Guerra Civil espanyola i que sols entre les comarques tarragonines i ebrenques va provocar unes mil tres-centes víctimes.

S'hi parla de l’aviació i dels avions, de les estratègies i tàctiques dels atacants i de les que van prendre les diferents ciutats bombardejades per defensar-se i que han deixat abundant patrimoni material i immaterial, com puguin ser els refugis antiaeris, així com es fa l'anàlisi i descripció de diferents fets a cadascuna de les comarques estudiades.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de juny a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura Antoni Gaudí (entrada pel CERAP).

Temas

Comentarios

Lea También