Instal·laran plafons sobre la flora i la fauna al camí del Rec de la Selva del Camp

Els cartells que ubicarà l’Ajuntament, amb el suport de l’associació CEN, descriuran els conreus, l’alzinar, la zona de la riera i el bosc de ribera

13 septiembre 2018 19:32 | Actualizado a 14 septiembre 2018 07:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Selva del Camp, amb el suport de l’Associació per la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), instal·larà quatre plafons interpretatius al llarg del camí del Rec. L’objectiu, explica l’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, és «posar en valor la riquesa natural i paisatgística d’aquest itinerari». Afegeix que «en diferents fases, el consistori ha millorat el camí del Rec, i ara volem convertir-lo en un itinerari de natura». La recuperació del camí ha estat possible a través d’un conveni amb la Diputació de Tarragona i l’Obra Social ‘la Caixa’ i l’Associació Aurora, encarregada d’arranjar el camí. 

La colaboració ha permès recuperar aquest atractiu natural i paisatgístic de la Selva del Camp. A més de la neteja del curs de la riera per obrir el camí i d’instal·lar fites i senyalització, la inauguració del darrer tram del camí, l’any passat, també va comportar la construcció de diversos ponts i passarel·les de fusta per tal de facilitar la circulació dels excursionistes en els punts més estrets i complicats.

Els conreus, l’alzinar, la zona de la riera i el bosc de ribera són els quatre àmbits que es descriuran en diferents punts estratègics del recorregut, de 8,5 quilòmetres i dues hores de durada (anada i tornada). Segons recorda l’alcalde, el camí és «un antic pas medieval que seguia el Rec de la vila –durant segles el principal sistema per abastir d’aigua al municipi– des del peu de la serra de la Mussara fins al mateix centre del poble». Al llarg del camí, els plafons se situaran de forma estratègica.

El primer parlarà de l’entorn agrari i dels conreus, i si es comença el camí des de la rotonda del Molí estarà ubicat a 1,5 quilòmetres. A l’alçada de la Font dels Gossos s’instal·larà el segon planell que parlarà de l’alzinar, mentre que el tercer estarà ubicat a la zona del Pont Alt i farà referència a la riera. L’últim, i quart plafó, parlarà del bosc de ribera. 

Pel que fa a les característiques dels planells, Jordi Vinyals descriu que «estaran subjectats amb un suport de fusta, i s’hi podran veure fotografies de cadascun dels àmbits que es descriuran, així com llegir una explicació de les espècies de flora i fauna més comunes». 

Comentarios
Multimedia Diari