L’Ajuntament de Riudoms multa un veí per pintar la senyal de l’AMI

La Guàrdia Municipal l’hauria enxampat in fraganti i ara s’enfronta a una sanció de 900 euros. Ell nega els fets i denuncia persecució política

22 mayo 2018 19:33 | Actualizado a 11 junio 2018 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Municipal de Riudoms va localitzar el passat 15 de desembre del 2017, poc abans de la mitja nit, un veí del municipi pintant amb un esprai de color negre les lletres de la senyal que indica ‘Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència’. Els agents de la Guàrdia Municipal van veure un home que aturava el seu vehicle a l’altura de la Masia de Pont del Vellet, a tocar de la riera de Maspujols. Se’l va identificar i es va aixecar acta dels fets. 

Pocs dies després, el regidor d’Hisenda del municipi, Jordi Domingo, encarrega un informe per quantificar els danys. Un document que determina que la senyal no «és aprofitable» i que cal restituir-la. Per tot plegat, el passat 14 de març, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament va decidir imposar una sanció de 900 euros al veí del municipi per vandalisme i per cobrir les despeses de reposició de la senyal. 

«Persecució política»

El veí multat assegura que no és l’autor de les pintades i que no té intenció de pagar la multa. Segons explica al Diari, «la nit dels fets jo tornava d’un sopar amb les meves filles cap a casa. I vaig parar a l’entrada del poble per miccionar». Diu que es va parar a prop de la senyal de trànsit però que «en cap cas la vaig pintar jo». Assegura que una patrulla de la Guàrdia Municipal esperava prop d’allà «a poder enganxar algú i culpar-lo de les pintades. I aquest vaig ser jo». 

Per tot plegat, carrega contra la radicalització que, assegura, es viu a Riudoms d’ençà de l’1 d’octubre, i tot i que no ho ha denunciat davant la policia, també assegura que li van robar una bandera espanyola que tenia a casa seva. De fet, carrega contra l’alcalde per «perseguir-lo políticament». Una crítica que estén cap a la CUP i els CDR’s, que assegura que l’assetgen fins al punt que es planteja abandonar el poble. 

Unes declaracions a les que hi ha sortit al pas el PDeCAT de Riudoms, que assegura «agrair l’actuació en tot moment correcta i diligent de la Guàrdia Municipal de Riudoms dins de les seves competències i la seva responsabilitat d’identificar les persones que causen danys al mobiliari urbà, així com destacar i agrair també el suport del Cos dels Mossos d’Esquadra en el procés d’identificació de l’autor de la pintada en un senyal de propietat municipal». 

La formació, a la que pertany l’alcalde del municipi, Josep Maria Cruset, lamenta «que la negativa per part d’un ciutadà a complir amb l’ordenança de civisme i convivència de l’Ajuntament de Riudoms i a fer efectiu l’import de les sancions derivades de fets provats, es manifesti difonent informacions falses per part d’aquest ciutadà a través dels mitjans de comunicació en lloc d’utilitzar els canals i procediments administratius previstos». 

Des del PDeCAT també insisteixen que «a Riudoms sempre s’han respectat les opinions de totes les persones i entitats i que conductes com la d’aquest ciutadà són totalment contràries al tarannà cívic, pacífic i democràtic de la immensa majoria de la societat riudomenca». 

Comentarios
Multimedia Diari