La Festa Major de Reus pren rellevància al Casal d’estiu de primera infància

L’activitat, que se celebra a l’Escola Bressol el Marfull, compta amb 72 places per setmana

15 agosto 2018 09:25 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola Bressol Municipal el Marfull, un annex del Mas Pintat, està acollint des del passat dia 6 fins al proper 31 d’agost el Casal d’estiu de primera infància. Aquest, organitzat per la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística que encapçala Dolors Sardà, té una capacitat de 72 infants per setmana.

El casal té la Festa Major com a fil conductor. La regidora Dolors Sardà explica que «la canalla des de molt petita ja aprèn a identificar els elements, i aquest casal els ajuda a fer-ho, a través de jocs i de les músiques dels balls i dels elements». El servei que ofereix el casal és de 8 h a 9 h el servei d’acollida amb un preu de 12 euros/setmana, de 9 h a 13 h el servei de casal que té un preu de 36 euros/setmana i, de 13 h a 15 h, hi ha el servei de menjador amb un preu de 30 euros/setmana.

L’afluència d’infants és positiva segons Sardà, la qual comenta que «estem molt contents perquè han anat creixent des d’altres anys i veiem que en aquesta edició hi ha hagut més matriculacions». La regidora també afirma que «és un casal consolidat i és important perquè a vegades els pares no tenen on deixar els seus fills durant l’estiu». La primera setmana el casal va acollir 51 nens i durant aquesta segona en té 40. Les previsions per la tercera és de 50 inscrits i 52 per la darrera setmana d’agost. Sardà explica que «aquests són els que ara tenim apuntats, tot i que la xifra pot variar fins a arribar a les 72 places disponibles».

Així com l’any passat també se celebrava el Casal a l’Escola Bressol Lligabosc, aquest any només s’ha fet a l’Escola Bressol Municipal El Marfull. El motiu és que «a molts pares se’ls feia feixuc arribar fins allà a dalt, perquè és una escola bressol que està una mica allunyada i no està al centre (es troba al carrer d’Apel·les Mestres, al costat de la carretera d’Alcolea del Pinar). No tenia cap sentit que allà hi hagués pocs nens i aquí tampoc s’omplís del tot. Per això ho hem reorganitzat tot a un sol lloc amb capacitat suficient», segons relata Sardà.

Protagonisme per la Festa Major

Pel que fa a la temàtica del Casal, que és la Festa Major, Sardà afirma que «creiem que és bo que els nens la coneguin. A més a més, tenim a tocar la Festa Major de Misericòrdia i la trobada dels ‘elements fets per tu’ que fan els nens amb les seves famílies i els poden presentar. És atractiu per la seva edat. Tots coneixen les cançons dels gegants, dels nanos, els identifiquen de seguida... És un tema que el viuen».

Sardà afegeix que «no és fàcil trobar un tema que pugui aglutinar des de nens que tenen mesos fins als 3 anys (tot i que si tenen germans fins als 6 anys, els poden portar). És un tema que enllaça molt bé una edat amb l’altra». 
Altres casals d‘estiu

Des del consistori s’han ofert diversos tipus de casal durant els mesos de vacances estivals, a banda dels ordinaris.
L’escola General Prim va acollir durant el passat mes de juliol el Casal d’Estiu Adaptat, coorganitzat entre l’Ajuntament i l’AMPACEEP Alba, que acollia infants amb necessitats especials. 

S‘ha celebrat el Casal Adaptat Gaudí, en aquest cas a l’escola Rubió i Ors. Aquest, engegat pel consistori i per l‘Associació Aspercamp del Camp TEA de Tarragona, va rebre infants amb trastorns de l’espectre autista o TDAH. 
 També s’ha realitzat el Casal Conviu l‘Estiu, a l’escola Rosa Sensat que va acollir uns 250 nens amb situació de vulnerabilitat.

Comentarios
Multimedia Diari