L’ampliació del Centre de Lectura de Reus pel carrer de la Concepció es desencalla

L’assemblea de socis de l’entitat dóna llum verda al conveni amb l’Ajuntament per iniciar les esperades obres. El consistori subvencionarà amb 150.000 euros la primera fase, consistent en la redacció del projecte i l’enderroc d’un immoble 

30 enero 2019 08:56 | Actualizado a 10 mayo 2019 08:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Centre de Lectura afronta un 2019 decisiu per al seu futur. Vuit  anys després d’anunciar-se per primera vegada el projecte d’ampliació de les seves dependències, l’entitat finalment podrà desencallar-ho. L’assemblea de socis del Centre de Lectura ha acordat aquest dimarts donar llum verda al conveni que porten temps treballant amb l’Ajuntament de Reus per poder iniciar les esperades obres. 

A grans trets, l’acord entre les dues parts preveu que el consistori atorgarà una subvenció de 150.000 euros per portar a terme la primera fase de les actuacions. Aquestes consistiran en la redacció del projecte, els pertinents estudis en matèria de salut i seguretat i l’enderroc d’un immoble del carrer de la Puríssima Concepció, per on s’ampliarà l’entitat.  

Un cop firmat el conveni, l'enderroc s'haurà d'executar en un màxim de 10 mesos

Així, doncs, durant els pròxims dies s’espera que el president del Centre de Lectura, Jaume Massó, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, firmin el conveni de col·laboració  i que el projecte comenci a caminar com més aviat millor. De fet, es preveu que tant la redacció com l’enderroc del número 12 del carrer de la Puríssima Concepció es portin a terme en un t ermini de 10 mesos un cop rubricades les dues firmes. Després, l’entitat s’haurà d’encarregar de buscar la fórmula per tirar endavant la construcció del nou edifici que hauria de servir per potenciar les activitats de les escoles del Centre de Lectura. I és que, en paraules ja dels darrers presidents que ha tingut l’entitat, les actuals instal·lacions s’han quedat molt petites.

Diputació de Tarragona

Les operacions posteriors a les plasmades en el conveni amb l’Ajuntament no haurien de representar un problema insalvable, com a mínim de forma inicial. Cal recordar que el Centre de Lectura va arribar a un acord amb la Diputació de Tarragona el 2017 per rebre una subvenció de 250.000 euros, sobre la qual també es podria afegir una quantitat similar en el futur per desenvolupar el projecte d’ampliació. Malgrat això, la recerca de nou finançament segurament haurà de continuar.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura sorgeix després  que el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, anunciés a finals de 2017 una sèrie de projectes que rebrien suport municipal gràcies a un acord amb el PSC per invertir els romanents de tresoreria obtinguts al tancament de l’any anterior. Entre ells, hi havia el de l’ampliació de l’entitat fundada el 1859 pel carrer de la Puríssima Concepció. 

El projecte que ara es vol tirar endavant poc té a veure amb aquell anunciat el 2011 i sobre el qual, fins i tot, es va arribar a posar la primera pedra. Es tractava d’una actuació molt més ambiciosa i costosa, ja que es parlava d’una inversió de 2,8 milions d’euros. Una xifra, avui en dia, inasumible i que, amb la firma del nou conveni, ja queda totalment superada.

Comentarios
Multimedia Diari