Neix la primera cervesa de Reus

La presentació de la Donzell Biermut reuneix a més de 300 persones. L'Associació de Cervesers del Baix Camp han creat la primera cervesa amb gust de vermut

16 diciembre 2018 18:15 | Actualizado a 18 diciembre 2018 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Prendre’t un vermut però bevent cervesa. Així és la Donzell Biermut, la primera cervesa de Reus que ha creat l’Associació de Cervesers del Baix Camp. De fet, el seu president, Jaume Margalló, explicava aquest diumenge que sempre havien apostat perquè la ciutat tingués la seva pròpia cervesa. I que aquesta havia d’evocar un dels principals referents de la capital del Baix Camp com és el vermut. 

«Està elaborada artesanalment amb botànic de vermut, d’aquí el seu gust», afegia Margalló. Fins i tot el nom busca la seva complicitat, ja que Donzell és el nom de la planta que s’utilitza per elaborar vermut. Menció especial també per l’etiqueta de la cervesa, on si poden observar dos escuts de Reus, concretament els que s’utilitzaven els anys 1100 i 1400.

Tots aquests detalls, i molts d’altres, no van passar desapercebuts per les més de 300 persones que han assistit a la presentació de la cervesa reusenca i que va tindre lloc als Jardins de la Casa Rull. De fet, els membres de l’associació es van mostrar molt satisfets amb la resposta de la gent. «Hem dedicat molts esforços perquè era un projecte que ens feia molta il·lusió», reflexionaven des de l’entitat, inaugurada l’any passat i formada per una quarantena de socis.

On es pot trobar?

La Donzell Biermut és una cervessa artesana del tipus Spiced Amber Alè i elaborada a la fàbrica de cerveses Reptilian. Se n’han elabarorat un miler d’ampolles. De moment, ja es pot trobar en diferents establiments i bars de la ciutat com la Black de Reus, la Beer Shop, La Mar Salada, el Bar del Centre de Lectura, el Casal Despertaferro, el Teina, els Jardins de la Casa Rull i el Campus. 

Tot i així, la intenció dels membres de l’Associació de Cervesers del Baix Camp es donar-la a conèixer a través de diferents tastos i d’abastir com més municipis millor.

Comentarios
Multimedia Diari