Reus amplia el termini del concurs per renovar 10 vehicles elèctrics municipals

L’Ajuntament vol instaurar el 2019 un sistema de cotxes compartit entre totes les seves regidories per un import de 252.000 € (IVA inclòs)

30 diciembre 2018 08:46 | Actualizado a 30 diciembre 2018 08:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ha ampliat el termini del procés de licitació del contracte de subministrament d’un sistema de car-sharing, o de cotxe compartit, de 10 vehicles elèctrics per incorporar-los a la flota municipal. Amb aquest canvi, el període per presentar-se al concurs finalitzarà el 14 de gener de 2019.

El valor estimat del contracte és de 252.000 euros (IVA inclòs) i inclou tant l’adquisició dels 10 vehicles (vuit turismes i dues furgonetes) com l’adquisició de l’aplicació del sistema de car-sharing corporatiu. L’Ajuntament disposarà també d’una aplicació web per a la gestió de les reserves i l’estat dels vehicles. 

El sistema de cotxe compartit, segons expliquen des de la regidoria de Medi Ambient, permetrà als treballadors municipals reservar-los i obrir-los mitjançant una targeta sense contracte o un dispositiu mòbil. Amb aquest sistema de gestió sostenible i intel·ligent, des de l’Ajuntament esperen incrementar del 10 al 30% el temps d’ús dels vehicles municipals. 

La compra dels 10 vehicles elèctrics permetrà retirar 16 de les unitats que actualment estan en ús i que funcionen amb combustible contaminant. D’aquesta manera es reduiran, de forma considerable, les emissions de la flota municipal. 

L’actual flota de vehicles de l’Ajuntament de Reus té una antiguitat mitjana superior als 12 anys, amb vehicles que utilitzen combustibles contaminants i poc eficients. 

El projecte de renovació de la flota municipal que surt a licitació dona resposta a les necessitats de mobilitat de l’ajuntament amb visió d’eficiència i sostenibilitat. Des de la regidoria de Medi Ambient manifesten que aquesta mesura demostra que «Reus és una ciutat pionera en iniciatives innovadores per millorar la mobilitat»

Comentarios
Multimedia Diari