Reus viu avui el dia gran de la Festa Major de Misericòrdia

Els actes comencen a les set del matí i s'allargaran fins a l'última hora

24 septiembre 2018 18:03 | Actualizado a 27 septiembre 2018 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus viu avui el dia gran de la Festa Major de Misericòrdia. Els actes comencen a les set del matí i s'allargaran fins ben entrada la nit. A les 7.00, 8.00 i 9.00 hores, al Santuari de Misericòrdia, hi haurà missa i s'hi podrà accedir durant tot el dia, per venerar la imatge de la verge al cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia.

Des de les vuit del matí, matinades de Misericòrdia pels carrers de la ciutat i esmorzars de forquilla en diferents establiments de la ciutat. A partir de les 10.30 hores, des de la plaça de la Pastoreta, baixada al Santuari primer de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia i després del Seguici Festiu de Reus —hi participaran el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l'Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l'Orfeó Reusenc, els Xiquets, l'Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al Santuari, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

A les cinc de la tarda i fins a les set, els Gegants, els Nanos, les danses i el bestiari ballaran davant del Santuari. A les 18.30 hores, a l'interior, s'hi celebrarà la missa. A les set els Xiquets de Reus hi actuaran i a dos quarts de vuit començarà la Baixada del Ball de Diables fins al Santuari. A continuació, a l'interior, l'Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt. En acabar, hi haurà l'encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables. El punt final serà l'encesa de la façana del Santuari i la mostra piromusical.

Comentarios
Multimedia Diari