Tradició i oci conviuen a la celebració de Pratdip

La programació d’activitats festives manté el seu format i potencia la música i les activitats folklòriques per a tots els públics

11 julio 2018 09:52 | Actualizado a 11 julio 2018 10:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Activitats tradicionals i amb història que no cauen en l’oblit i d’altres que s’actualitzen. Amb aquest parell de premisses es podria resumir l’aposta festiva per completar el programa d’actes de Pratdip en el marc de la seva Festa Major, del 18 al 22 de juliol. 

El format es manté amb relació a altres anys. Els actes religiosos són imperdibles per a tot aquell qui vulgui venir a descobrir la seva riquesa cultural. El dia del romiatge i l’ofrena floral de divendres 20 de juliol a les 18.30 hores serà una bona oportunitat. Es mantindrà el recorregut habitual, que sortirà de la plaça de l’Església i, un cop realitzat, l’hotel Mas Mariassa oferirà un lleuger avituallament davant d’aquest.

Val a dir, que pels interessats, el preu de tiquet serà de 5 euros pels socis i, de 8 euros, pels que no ho són. Hi haurà temps per obtenir-ne fins als dimarts 17 de juliol.  Un altre acte litúrgic és el de la missa a l’Ermita de Santa Marina, que es durà a terme diumenge 22 de juliol a les 12 hores del migdia. En finalitzar-la, es continuarà amb una ballada de Sardanes i seguidament hi haurà una vermutada pels assistents.

Un altre dels objectius de la festa és mantenir el planter juvenil d’allò més actiu. Per això, el dissabte 21 de juliol de les 11 a les 17 hores hi haurà parc infantil, inflables d’aigua i un super tobogan per a tota la canalla a la piscina municipal i davant del poliesportiu. Pels joves, i no tan joves, enamorats del foc, divendres 20 de juliol a les 22 hores podrà anar al correfoc pels carrers del poble amb el Ball de Diables de Pratdip, els Consellers de l’avern de Montbrió del Camp i el Ball de Diables d’Alforja.   

Jornades festives amb dosis d’humor

Una de les cireretes de la Festa Major de Pratdip serà l’aparició del presentador de TV3,  director de teatre, guionista i actor català Quim Masferrer, qui serà l’encarregat d’afegir la dosi humorística a la trobada anual i tradicional. 

El comunicador realitzarà dijous 19 de juliol (21 hores) el monòleg Bona gent, una intervenció que promet fer del públic el vertader protagonista. La cita, si més no, promet ser d’allò més participativa i estarà envoltada de molt d’ambient. La música enguany serà una aposta segura que no deixarà ningú indiferent, ja que els vilatants podran gaudir de la Nit Jove amb el Grup Cultrum i Mano’s Rock divendres 20 de juliol (00.00 hores). La rauxa seguirà amb més música de la mà de del discjòquei Jordi Martí. 

L’endemà dissabte, dia 21 de juliol (20 hores), també hi haurà espai pel concert de tarda per part de l’Orquestra Europa i la xaranga pels carrers dels poble amb Suquet Calero, ja arribada la matinada.

Sardinada popular

Una de les claus de la festa del poble és l’habitual sardinada del dijous 19 de juliol, la qual aplega vilatans i vinguts de fora Pratdip a tastar les peculiars sardines. Els menjars i el maridatge musical són imperdibles.   

Actes destacats

Dimecres, 18 de juliol
19.30 h. Missa solemne a l’Ermita de Santa Marina a càrrec de mossèn Jordi Salvadó.

A continuació berenar/sopar a la plaça de l’Ermita i tot seguit actuació del Grup Yawar des de Cuba.

Dijous, 19 de juliol
19.30 h. Repic de campanes de la Xaranga pels carrers dels poble, per iniciar la festa major. .

A continuació des del balcó de l’Ajuntament, es farà el pregó de festes a càrrec de l’Il·lustrissim Manel Abella Bargalló, economista i veí de Pratdip. Acompanyament del pregó de festes amb xaranga Suquet Calero. 

21.00 h. Sardinada popular. Seguidament, actuació de l’actor i presentador de TV3, Quim Masferrer, amb el monòleg ‘Bona gent’. Per assistir cal recollir el tinquet a l’oficina de Turisme fins al dissabte 14 de juliol. Aforament limitat. 

Comentarios
Multimedia Diari