Vinyols i els Arcs prepara una nova edició de Vinyartia i de Festa Major

 

L’acte inaugural tindrà lloc divendres dia 16 de novembre a les 20h i anirà seguit d’un maridatge musical

14 noviembre 2018 18:30 | Actualizado a 14 noviembre 2018 18:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El poble de Vinyols i els Arcs es convertirà en un aparador de l’art i l’artesania tant professional com amateur en la tercera edició del Vinyartia que se celebrarà el cap de setmana del 16 al 18 de novembre.

Vinyartia, la mostra artística de Vinyols i els Arcs, és una trobada biennal que organitza l’Associació Cultural El Replà, i que busca connectar els llenguatges artístics, principalment els de les arts plàstiques, amb els espais emblemàtics de la vila i amb els seus habitants.

Així, durant els tres dies en què se celebra, la mostra oferirà exposicions d’art i artesania, maridatges musicals i concursos de fotografia i pintura entre moltes altres activitats pensades per a que persones de totes les edats trobin el seu espai d’expressió artística.

L’acte inaugural del Vinyartia 2018 tindrà lloc divendres dia 16 de novembre a les 20h i anirà seguit d’un maridatge musical. Dissabte serà el dia de les activitats de caire més familiar amb conta contes, espai infantil i mostra de petits i joves músics a la tarda. També dissabte, ja a les 5 de la tarda s’obriran al públic totes les exposicions.

Diumenge la jornada vindrà marcada per la celebració dels concursos de pintura ràpida i l’entrega de premis d’aquests i del concurs d’Instagram.

Santa Caterina, del 23 al 25 de novembre

Vinyartia vindrà enguany seguida del cap de setmana de Festa Major que se celebra del 23 al 25 de novembre en honor a Santa Caterina. Ja el divendres 23 a les 7 del vespre es donarà el tret de sortida a la festa major amb el repic de campanes i el pregó a càrrec de Joan Sabaté, president del Club de Futbol Sala de Vinyols i els Arcs una persona plenament implicada en l’associacionisme del municipi ja que ha format part de diverses entitats vinyolenques i n’ha impulsat la fundació.

Tot seguit, un cop finalitzat el pregó, es procedirà a l’encesa de la traca de Festa Major i s’iniciarà el correfoc pels carrers del nucli antic.

La nit esdevé el terreny dels joves que organitzen el Caterineta Tour, una cercavila amb música en la que es reparteix la beguda típica del poble i després més música amb el grup “Segonamà”, ja coneguts i especialment ben rebuts al poble d’on són dos dels seus components. La música en directe seguirà amb els osonencs Sixtus i seguirà la nit amb la sessió musical dels Boogaloo’s Crew, que punxaran ritmes llatins i mestissos.

El dissabte 24, se celebraran els actes més solemnes amb la Missa Major i la processó en honor a la patrona Santa Caterina, seguida de la tradicional ballada de gegants. També durant el matí es disputarà el partit de Futbol Sala entre el Vinyols i la Pobla de Montornès i a la tarda gran festa infantil amb l’espectacle “Batibull de Festa Major”.

Al vespre la música serà de nou protagonista amb el concert a càrrec de l’orquestra Venus que també oferirà el Gran Ball a la nit.

Diumenge, dia de la patrona, es faran visites guiades a l’antic edifici del Sindicat Agrícola de Vinyols i els Arcs, una visita que ja es va fer per les festes d’estiu i que va ser un èxit de públic. Prop de migdia al mateix Sindicat hi haurà una ballada de sardanes i a la tarda es clouran els actes del cap de setmana amb la representació teatral de l’obra “La gente bien” de Santiago Rusiñol, un sainet a càrrec de la companyia falsetana l’Artesana.

Els últims actes de la Festa Major d’aquest any 2018 finalitzarà el diumenge 2 de desembre amb la prova ciclista XXVII Trio Contrarrellotge i l’Homenatge a la Gent Gran.

Comentarios
Multimedia Diari