;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  26º
 • REU
  26º
 • CAM
  26º
 • TOR
  26º
 • VEN
  26º

El Govern pacta amb Foment que els Euromed parin a l'estació de L'Aldea

La mesura reduirà entre 40 minuts i una hora el temps de viatge entre Barcelona i les Terres de l'Ebre

Publicado: 11:57 - 15/07/2016


La Generalitat ha pactat amb el Ministeri de Foment que els trens Euromed parin a l'estació de L'Aldea (Tarragona) per millorar la connectivitat ferroviària entre Barcelona i les Terres de l'Ebre mentre no es posi en marxa el desdoblament del tram en via única entre Vandellòs i Vila-seca.

Així ho ha explicat aquest divendres en unes declaracions als mitjans el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha indicat que aquest servei entrarà en funcionament l'1 de novembre i tindrà quatre expedicions d'anada i quatre més de tornada.

El cost d'aquest servei, que assumirà la Generalitat, ascendirà a 75.000 euros mensuals: "La nostra prioritat són els ciutadans i no volem tornar a veure les imatges ignominioses de la setmana passada amb gent caminant per les vies."

En aquest sentit, ha lamentat que l'R16 presti "un servei impropi del segle XXI. És un desastre i una catàstrofe", per la qual cosa és necessari actuar de manera urgent.

El servei dels trens Euromed permetrà reduir el temps de viatge entre Barcelona i Terres de l'Ebre entre 40 minuts i una hora, ja que el temps de trajecte entre Tortosa i Barcelona és actualment de dues hores i 20 minuts o de dues hores i 40 minuts amb el tren de Regionals. MATEIXES TARIFES

L'Euromed permetrà que el temps de trajecte se situï en una hora i 40 minuts, i es mantindran les mateixes tarifes, ja que es tracta d'una mesura transitòria mentre no entre el servei el desdoblament, que es preveu per al maig del 2017.

El conseller ha dit que ara el Govern treballarà a configurar "els millors horaris per captar el màxim nombre d'usuaris".


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE