;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  15º
 • REU
  15º
 • CAM
  15º
 • TOR
  15º
 • VEN
  15º

Amposta exigeix a Foment que millori els accessos a l'N-340 i renunciï a fer noves rotondes al seu terme municipal

L'alcalde Adam Tomàs denuncia que la paràlisi del projecte de la nacional retarda l'arranjament d'una de les entrades de la ciutat

Publicado: 18:34 - 08/08/2016

ACNL'Ajuntament d'Amposta ha rebut una sol·licitud de serveis afectats per construir una de les noves i polèmiques rotondes que el Ministeri de Foment ha projectat al tram de l'N-340 a l'Ebre. Anirà al quilòmetre 1.078, entre la capital del Montsià i Sant Carles de la Ràpita i suposarà la prolongació de la doble línia continua, que impedeix avançar als vehicles, estesa entre l'Ametlla de Mar i l'Aldea, al Baix Ebre. El consistori esperava que el govern espanyol executés un projecte de millora dels accessos de l'N-340, pendent des de 2014, i envairà a Foment un requeriment, refusant la nova rotonda i exigint la primera obra, acompanyat de la moció del ple d'Amposta que reclama l'alliberament de peatges a l'AP-7. L'alcalde Adam Tomàs ha recordat que sense la millora de les entrades des de la nacional s'endarrereix l'arranjament d'una de les principals avingudes d'accés a la ciutat.

L'Ajuntament d'Amposta ha rebut amb sorpresa la petició de Foment perquè detallin els serveis afectats per construir una nova rotonda al quilòmetre 1.078 de l'N-340, al terme municipal de la capital del Montsià. L'alcalde Adam Tomàs ha explicat que es tracta d'un projecte amb peticions a tres ajuntaments més, a l'Ampolla, a Sant Carles de la Ràpita i a Alcanar, que amenaça en seguir reduint la limitació de velocitat de circulació a la carretera nacional i suposarà la prolongació de la doble línia contínua per tot el tram ebrenc d'aquesta via. "Ens preocupa que l'estat espanyol executi d'urgència aquest tipus de rotondes com a resposta al territori que demana l'aixecament de barreres a l'AP-7. Volem una via de primera i ens en fan una de tercera quan en tenim una de segona. Anem a pitjor", ha denunciat Tomàs.

 El rebuig a les rotondes per part de l'Ajuntament d'Amposta és rotund per diversos motius. "Perquè a nivell territorial hi ha consens que les rotondes no són la solució, perquè es fan de forma urgent i sense tenir en compte les reivindicacions del territori i perquè a la ciutat d'Amposta ja hi ha un projecte sobre la taula amb Foment des de fa més de dos anys en el qual s'està treballant", ha detallat l'alcalde. "Ens fa por que l'estat espanyol, amb la poca eficiència i amb la molta eficàcia que té sovint quan té interessos en executar obres, acabi executant abans l'obra de la rotonda per reduir la velocitat que l'obra dels accessos. Aquest és el projecte que els ampostins necessitem en aquests moments, i no la rotonda que planteja, perquè aquest millorarà els accessos, rebaixarà la perillositat de les entrades i sortides de la nostra ciutat per l'N-340, i és un projecte ja treballat. És el que volem que s'executi i es tiri endavant. L'altre no volem que es faci", ha sentenciat.

 En el requeriment al Ministeri de Foment, el consistori ampostí també reclamarà que el pressupost que hi hagi previst per finançar la nova rotonda, s'inverteixi en el projecte dels accessos. "És un projecte important a nivell dinamització. A Amposta fa temps que tenim il·lusió que es faci i han saltat totes alarmes quan veiem que ens demanen serveis afectats per fer-ne un altre quan aquest encara no s'ha executat", ha insistit Tomàs.

L'obra que reclama el consistori preveu una millora de les sortides i entrades des de l'N-340 pel pont de la carretera que inclou una rotonda a la zona del Lligallo i La Cambra. De rebot, el camí d'accés a l'escola agrària està pendent d'arreglar-se perquè l'Ajuntament esperava que es pogués encaixar en la mateixa obra i també s'està dilatant l'arranjament de l'avinguda de Sant Jaume fins a la plaça de la Pau, una obra que ja es treballa amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. Justament, aquest dilluns, representants del consistori tenien una cita amb tècnics de Mobilitat de la Generalitat per parlar-ne.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE TARRAGONA