L'Ajuntament de Tarragona vol accedir als 1.200 pisos buits que les entitats bancàries tenen a la ciutat

El consistori en vol comprovar les condicions per destinar-los a lloguer social a través de la borsa d'habitatge

19 mayo 2017 20:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant un decret, ha requerit a les entitats bancàries que tenen habitatges buits a la ciutat que, en un termini de deu dies, facilitin una persona de contacte per poder accedir a aquests pisos i, en funció de les seves condicions, destinar-los a lloguer social. En cas de no donar resposta al consistori, s'iniciaria un procés sancionador que podria arribar als 90.000 euros. Segons el Registre d'Habitatges Buits de la Generalitat de Catalunya, a Tarragona n'hi ha uns 1.200 que pertanyen a entitats bancàries –uns 7.000 en total, comptant els de propietaris particulars–, dels quals uns 300 tenen condicions d'habitabilitat i, d'aquests, 173 disposen de cèdula d'habitabilitat.

Ultimàtum del consistori tarragoní a la trentena d'entitats bancàries que tenen pisos buits a la ciutat. L'Ajuntament s'ha posat les piles i vol solucionar, com més aviat millor, la manca d'habitatges socials que hi ha a Tarragona. Així, en els propers dies espera que les diverses entitats financeres li donin resposta –Bankia, la que té més pisos a Tarragona, ja els ha citat a una reunió– i començar a treballar en la revisió de les condicions dels pisos de què disposen, que han de portar dos anys desocupats i que es podran destinar a lloguer social durant tres anys. Tal com ha explicat el regidor de Territori, Josep M. Milà, "ens trobarem amb tot un ventall d'edificis" amb característiques molt diferents els uns dels altres.

En aquest sentit, la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha exposat que el consistori té una partida de 100.000 euros per fer reformes en aquests pisos. "No sabem què ens trobarem", ha alertat, de manera que aquests diners serviran tant per fer petites modificacions, com canviar el pany d'una porta, com per obres de més envergadura, així com per donar d'alta els diferents subministraments. Precisament, la idea de l'Ajuntament és començar a revisar aquells habitatges que ja disposen de cèdula d'habitabilitat, perquè requeriran d'actuacions més superficials i es podran introduir ràpidament a la borsa d'habitatge. Uns pisos que es troben repartits per tots els barris de la ciutat, ha destacat Santos.

Els encarregats de revisar els habitatges seran tècnics contractats a través d'un pla d'ocupació durant un període d'entre sis i nou mesos. Segons ha detallat el regidor d'Ocupació, Francesc Roca, buscaran diversos perfils, des de dos arquitectes tècnics (que s'encarregaran de la revisió dels habitatges i tramitar-ne la cèdula de segona ocupació) fins a un llicenciat en dret amb formació en tasques de mediació i legislació hipotecària, passant per un treballador social i un auxiliar administratiu. La inversió serà d'entre 54.000 i 79.000 euros en funció de la durada del pla.

Comentarios
Multimedia Diari