Actes per a tothom a la Festa Major del Pla de Santa Maria

Del 14 al 19 d’agost, el municipi celebrarà la Festa Major, un acte que combina tradició i innovació perquè el poble pugui «recordar, viure i compartir»

13 agosto 2018 08:47 | Actualizado a 13 agosto 2018 09:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi celebrarà la Festa Major del 14 al 19 d’agost, amb una agenda plena d’actes per a tothom. L’alcalde del municipi, Mateu Montserrat, ens avança alguns detalls. 

Com descriuria les festes?
Per al nostre poble són úniques i les hem de fruir al màxim. També esperem que molta gent que viu fora del Pla vingui aquests dies i així ens podem retrobar per recordar coses passades, viure experiències noves i compartir la festa tots plegats. 

Què podem trobar aquest any al Pla de Santa Maria?

De tot i per a tothom. Cadascú podrà trobar i gaudir de la mena d’acte que vulgui. El programa s’ha pensat perquè la gent ho passi el millor possible.

Aposten per la tradició o per les novetats?

Hi ha actes que s’han fet tota la vida i altres que busquen innovar. Algunes tradicions no es poden perdre mai, com ballar sardanes a la Réria, el carrer principal, el dia 15. També la cursa ciclista que és un altre acte tradicional.
Com a novetats hi ha el tobogan gegant d’aigua, la Festa Holi, la Kardsverdstaken, la festa de la cervesa, que fa sis anys que la tenim i comença a ser tradicional. Traiem molt de partit a l’espai de l’antiga fàbrica tèxtil, això fa que no sigui una festa major tancada al nucli del municipi.

Quin creu que és l’acte més destacat? El que crida més l’atenció de la gent.

Segons l’edat i els gustos, cadascú pot trobar més destacat un acte o un altre. Per mi, per l’edat que tinc, serien els concerts i el Mag Lari. Per als infants, pot ser El Pot Petit. Per al jovent seran altres actes.

Què espera de les festes? 

Passar-ho el millor possible amb la família, els amics que veiem cada dia i els que retrobem. I també amb gent nova que s’integra al municipi i veuen que som un poble unit, que treballem i que gaudim de la festa tots plegats.
Estic segur que tot sortirà bé perquè hi ha molt d’esforç de molta gent, la regidora i la comissió de Festes i moltes persones més. Aprofito aquest espai per donar-los les gràcies a tots.

Quins projectes han dut a terme i quins es plantegen?

Aquest any hem obert el nou car-rer dedicat a Mossèn Cabayol i hem inaugurat la pista poliesportiva oberta. També hem arranjat camins i hem completat la rehabilitació de les naus de la Fàbrica que seran un espai firal. De cara al futur, hem comprat l’antiga seu de la Cooperativa Agrícola i el trull. Aquest el rehabilitarem i a la Cooperativa hi farem un hotel d’entitats. Val a dir que tots aquests projectes els podem tirar endavant gràcies al suport de la Diputació de Tarragona, que vetlla molt pels ajuntaments.

Comentarios
Multimedia Diari