Bito Fuster reclama un pla estratègic esportiu per la ciutat en el pregó de Santa Tecla

L'esportista fa un discurs recordant la seva vinculació amb l'esport i l'organització dels Jocs Mediterranis. Ballesteros i Begoña Floria reben xiulades en el moment que han pres la paraula

21 septiembre 2018 16:39 | Actualizado a 21 septiembre 2018 18:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Maria Teresa Fuster, pregonera 2018 de Santa Tecla ha arribat a l'Ajuntament poc després de les cinc de la tarda, on l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i les principals autoritats l'han rebuda acompanyats dels representants de les ciutats agermanades d'Avignon i Orleans.

Un cop fetes les presentacions, l'acte s'ha traslladat al saló de plens, on l'alcalde Ballesteros ha obert l'acte envoltat dels xiulets que l'acompanyen en aquesta edició.

Rosa Maria Codines, presidenta de la delegació tarragonina d'Òmnium Cultural ha entregat el premi El Balcó al tarragoní de l'any, que aquest 2018 ha recaigut a la figura de Mercè Sardà.

Després de les paraules d'agraïment de Mercè Sardà ha vingut la presentació de la pregonera . Els xiulets han tornat a envoltar el saló de plens perquè qui presentava Teresa Fuster era Begoña Floria, regidora de Festes.

Un cop acabada la presentació, ha sigut el torn de la pregonera. Maria Teresa Fuster Amades, coneguda com Bito Fuster, ha estat enguany l'escollida per fer el pregó de Santa Tecla.

Aquesta esportista tarragonina es va iniciar en la gimnàstica rítmica en el Club Gimnàstic de Tarragona. Entre 1988 i 1992 va obtenir diversos campionats i «és una de les gimnastes amb més medalles de la història de la rítmica espanyola», ha dit, Begoña Floria.

Campiona del món en la modalitat d'equips (Atenes 1991) i bicampiona d'Europa (Stuttgart 1992), Bito Fuster va participar en la redacció de la proposta tècnica de la candidatura de Tarragona com a organitzadora dels Jocs Mediterranis. Fuster va ser la responsable esportiva d'aquest esdeveniment internacional que es va celebrar del 22 de juny a l'1 de juliol.

Amb aquest currículum, bona part del seu discurs ha sigut una pinzellada esportiva, des dels seus inicis, el descobriment de diversos esports que han anat enriquint la seva trajectòria i formant la seva família.

Ha aprofitat per recordar com ha anat l'aposta pels Jocs, pel treball de moltíssimes personas anònimes i de les pedreres que també han contribuit en aquests Jocs Mediterranis de la ciutat.

Per acabar els 20 minuts de pregó Fuster ha proposat un repte: dissenyar un pla estratègic esportiu per a Tarragona. "Per saber on volen amanr. Tarragona ho té tot com a ciutat i s'ha d'aprofitar el potencial que tenim i el que podem guanyar".

El Visca Tarragona i el Visca Santa Tecla han donat pas a la sortida al Balcó de la plaça de la Font.

Els tres tocs de pregó del trompetista Xavi Torner l les 21 salves donen la sortida oficial a la festa de Santa Tecla. Després l'arrencada dels Gegants enceta els actes més tradicionals de la festa major tarragonina.

Ballesteros ha dit abans d'encendre la traca: "Tarragonines i tarragonins bona festa major. Visca Santa Tecla i Visca Tarragona", envoltats de crits de dimissió d'alguns dels presents de la plaça.

El so ensordidor de la traca ha apagat els crits de protesta i ha donat peu a l'inici de les festes.

Comentarios
Multimedia Diari