El Catllar espera veure els folres de Sant Pere i Sant Pau i Reus

Els tarragonins volen estrenar el pilar de set amb folre i els reusencs repetir el dos folrat. El barri d’Habitatges de la Colla Vella podria ser l’escenari del tercer 9de8 de l’any dels rosats

21 julio 2018 11:03 | Actualizado a 21 julio 2018 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de setmana casteller a la demarcació de Tarragona arriba farcit de cites repartides pel territori: El Catllar acull la primera de les dues diades que veurà aquest estiu, amb uns Xiquets de Reus i  Castellers de Sant Pere i Sant Pau molt ambiciosos. El barri d’Habitatges de la Colla Vella viurà un any més la seva particular diada castellera, que podria tornar a veure castells de nou i el primer castell de gamma extra, en forma de 9de8. La Vilella Alta, la Riera de Gaià, Bonastre i Vila-seca seran els altres punts tarragonins on s’aixecaran castells. 

La diada de la Fira de Sant Jaume del Catllar, amb només tres anys d’història, s’ha convertit en una diada marcada en vermell per dues de les tres colles que enguany conformen el cartell: els Xiquets de Reus, que consideren aquesta plaça com la seva segona casa, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que també han demostrat el seu compromís amb aquest indret del Baix Gaià, on han dut part dels seus millors registres.

I enguany no serà menys. Els de David Lobo arriben a la diada d’aquesta tarda en el millor moment de la seva història. Amb un inici de temporada espectacular en el que han dominat els tres castells que conformen la clàssica de vuit, els del barri cooperativista volen seguir donant passes endavant abans d’un Sant Magí que es preveu, valgui la redundància, històric. A banda de tornar a repetir el 3 i el 4de8 i el 2de7, els de la camisa verda volen sumar el primer pilar de 7 amb folre de l’any. En l’assaig especial que van dur a terme el diumenge passat, els tarragonins van completar-lo sencer a la xarxa, cosa habitual des que Lobo es troba al capdavant de la formació. 

Els Xiquets de Reus també arriben amb ambició a una plaça que se senten pròpia gràcies als vincles creats per diversos catllarencs que han format i formen part de la colla reusenca. De fet, el mateix dirigent de la formació, Antoni Rull viu a la mateixa plaça on tindrà lloc la diada. Els de la camisa marró avellana volen tornar a portar castells de vuit després de les vacances i ho volen fer per triplicat, tornant a repetir les dues diades amb tres castells de vuit que van completar per Sant Pere amb el dos folrat com a millor carta. Tot i treballar també intensament el cinc, la catedral avellana necessita algunes setmanes més d’assajos per veure la llum. 

Els Xiquets del Serrallo, novetat d’enguany, voldran repetir els millors registres que han completat aquesta temporada. Els del barri pesquer, després de no poder-ho fer per la Verge del Carme, volen tornar a descarregar castells de la gamma alta de set, amb el 4de7 amb el pilar com a aposta segura, ja completat per Sant Joan. Els d’Adrià Iglesias, però, no descarten la possible estrena del 3de7 amb el pilar o el 5de7, castells que també treballen intensament al seu pati d’assaig. 

Abans de la diada, els Xiquets de Reus i l’Ajuntament del Catllar han preparat un petit homenatge al veí Santiago Peñalver, històric casteller dels reusencs, que també havia sigut canalla de la desapareguda Colla Vella dels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell, quan al món casteller era habitual l’intercanvi de canalla entre formacions per assolir objectius.

Gamma extra als Habitatges

La Colla Vella dels Xiquets de Valls celebra aquesta tarda la diada del barri que porta el seu nom. Els rosats hi voldran repetir la diada assolida el diumenge passat a Altafulla i tornar a completar els dos castells bàsics de nou, amb l’objectiu de seguir polint-los per pujar-los un pis més, i el 9de8. El nou és un dels objectius evidents dels d’Albert Martínez, que aspiren a pujar-lo un pis més aquest any i obrir un nou horitzó desconegut dins el món casteller. Els acompanyaran els Castellers de Lleida que arriben amb la intenció de tornar a descarregar el 4de8 i el 2de7. Els de la terra ferma ja els han completat enguany però no han aconseguit portar-los a plaça amb regularitat. 

Vila-seca, Bonastre i la Riera 

A Vila-seca, amb motiu de la seva festa major, els Xiquets de Vila-seca buscaran repetir els millors registres d’enguany, amb el 2de6 com a millor estructura. Els de la camisa blau cel no descarten l’estrena del pilar de cinc si els darrers assajos el validen. Els Nois de la Torre agafaran aire després de la gran diada de diumenge passat i apostaran per algun castell bàsic de set pisos i estructures de sis. 

Diumenge al matí, La Riera de Gaià rebrà la visita de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els vermells hi volen dur, en solitari, el 3de9 amb folre i acompanyar-lo del 5de8 i el 2de8 amb folre. Si completen el castell de nou, serà el tercer de l’any pels vallencs. A Bonastre, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus apostaran pels mateixos castells. El 3 i el 4de8 seran la millor aposta de totes dues formacions que tancaran amb algun castell de la gamma alta de set com el 2de7 o el 5de7. Nens i Xiquets voldran afinar aquests castells pocs dies abans de Santa Anna, celebració destacada per totes dues formacions. La Vilella Alta espera castells de set dels Xiquets del Serrallo i un possible 3de7 dels Brivalls.

Comentarios
Multimedia Diari